Parça boyama ve yıkama işlemlerinde işletmede karşılaşılan hatalar ve giderilme olanaklarının araştırılması, maliyetlerin incelenmesi
Problems in garment dyeing and washing at factory and being researched of the possibilities of solution, being investigated of the costs of factory
  1. Tez No: 134538
  2. Yazar: CEM KARAOĞUL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TÜLİN ÖKTEM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: parça boyama, parça yıkama, hatalar, maliyet, garment dyeing, garment washing, problems, cost
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
V ÖZET PARÇA BOYAMA VE YIKAMA İŞLEMLERİNDE İŞLETMEDE KARŞDLAŞDLAN HATALAR VE GİDERİLME OLANAKLARININ ARAŞTHULMASI, MALİYETLERİN İNCELENMESİ KARAOĞUL, Cem Yüksek Lisans Tezi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Tülin ÖKTEM Eylül 2003, 78 sayfa Son yıllarda, parça boyama ve yıkama işlemleri gelişme göstermektedir. Müşteri isteklerine ve modaya hızlı bir şekilde cevap verebilmektedir. Parça boyama ve yıkama işlemleri yüksek kazançlı işlemlerdir. Yatırım maliyetleri düşüktür. Bunun yarımda işçilik ve el emeği yüksektir. Hata yapma oranı fazladır. Parça boyama ve yıkama işlemlerinde üretim hızlı ve el emeği yoğun olduğundan hatalar meydana gelebilmektedir. Bu hatalar oluşmadan önlemler alınmalıdır. Hata oluştuğunda ise giderilmesi için çalışılmalıdır. Çünkü bir hata işletme maliyetlerine büyük zarar verebilmektedir. Bu çalışmada, parça boyama ve yıkama işlemlerinde meydana gelen hatalar ve giderilmesi olanakları araştırılmış ve işletme maliyetleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT PROBLEMS IN GARMENT DYEING AND WASHING AT FACTORY AND BEING RESEARCHED OF THE POSSIBILITIES OF SOLUTION, BEING INVESTIGATED OF THE COSTS OF FACTORY KARAOGUL, Cem Msc in Textile Eng. Supervisor: Doç. Dr. Tülin ÖKTEM September 2003, 78 pages In last years, development of the garment dyeing and washing are increased. Garment dyeing and washing can answer to desires of costumer and fashion quickly. Garment dyeing and washing aplications have high income. The costs of investment of the garment dyeing and washing are low. However, manpower and labour of garmnet dyeing and washing is high and also ratio of problems is high. Because of fast production and high manpower in garment dyeing and washing aplications, problems are occured. These problems should be prevented before they are occured. These problems should be removed when they are ocurred. Because, one problem damage the costs of factory highly. In this thesis, problems in garment dyeing and washing aplications and the possibilities of solution have been researched and the costs of factory have been investigated.