Thermal degradation of plastics by pyrolysis
Piroliz yöntemiyle plastiklerin ısısal parçalanması
- Tez No: 134537
- Danışmanlar: PROF. DR. JALE YANIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Polimer Parçalanması, Deklorlama, Kırmızı Çamur, Polymer degradation, dechlorination, Red Mud
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
V ÖZET PİROLİZ YÖNTEMİYLE PLASTİKLERİN ISISAL PARÇALANMASI AKINCI, Arzu Yüksek Lisans Tezi, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Jale YANIK Ağustos 2003, 61 sayfa Bu tezde, tek polimer ( LDPE, PP and PS) ve polyvinyl Chloride) (PVC) içeren LDPE/PVC, PP/PVC ve PS/PVC polimer karışımlarının ısısal ve katalitik parçalanmayla sıvı yakıtlara dönüştürülmesi incelendi. Katalitik parçalamada alüminyum üretiminin bir atığı olan Kırmızı Çamur ve metal yüklenmiş Kırmızı Çamur parçalama ve deklorlama katalizörü olarak test edildi. Karşılaştırma amacıyla bir ticari parçalama katalizörü olan FCC kullanıldı. Katalizörün temas şekline göre parçalama ve deklorlamanın ürün dağılımı üzerine etkisi incelendi. Parçalanma sıvı ürünün karakterizasyonu GC-FID ile yapıldı. PVC parçalanmasından gelişen HC1 miktarı ölçüldü.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT THERMAL DEGRADATION OF PLASTICS BY PYROLYSIS AKINCI, Arzu Master of Science Thesis, Chemistry Department Supervisor: Prof. Dr. Jale YANIK August 2003, 61 pages In this thesis, thermal and catalytic degradation of single polymer (LDPEJPP and PS) and polyvinyl chloride) (PVC) containing polymer mixtures, LDPE/PVC, PP/PVC and PS/PVC, into fuel oil was investigated. In the catalytic degradations, Red Mud ( a waste from alumina production) and metal loaded Red Mud was tested as both cracking and dechlorination catalyst. For comparison, commercial catalyst (FCC) as a cracking catalyst was also used. The effect of catalyst contact mode on the product distribution of degradation and the dechlorination was also investigated. The liquid products from degradation were characterized by using GC-FID. The amount of HC1 evolved from PVC degradation was measured.