İş akışı yönetim sistemi kullanılarak iş süreçlerinin yönetilebilir hale getirilmesi
Managing business processes using workflow management system
  1. Tez No: 134576
  2. Yazar: FERUDUN ATAKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞABAN EREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İş akışı yönetim sistemi, iş süreci, süreç otomasyonu, workflow management system, business process, process automation
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
ÖZET İŞ AKIŞI YÖNETİM SİSTEMİ KULLANILARAK İŞ SÜREÇLERİNİN YÖNETİLEBİLİR HALE GETİRİLMESİ ATAKAN, Ferudun Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Şaban Eren Ağustos 2003 Bu tezde, organizasyonlarda yer alan iş süreçlerinin yönetilmesi ve kontrol edilmesi sorunlarına çözüm aranmıştır. İş akışı yönetim sistemleri, iş akışlarının tanımlanmasından, kontrol edilip yönetilmesinden ve gerektiğinde kişi ve yazılımlarla etkileşim kurabilmesinden sorumlu sistemlerdir. Organizasyon bünyesinde yürütülmekte olan iş süreçlerinin ve söz konusu süreçlerde yer alan sistem kullanıcılarının tanımlanabilmesi için tasarım uygulamaları geliştirilmiştir. Tasarlanan iş akışlarının hayata geçirilmesinden sonra işlevlerini yerine getirebilmesi için kullanıcılarla etkileşim içinde olabilmesi amacıyla kullanıcı arayüzü geliştirilmiştir. İş akışlarında yer alan kullanıcıların gerçekleştirdikleri işlemlerin raporlanabilmesi için rapor arayüzü geliştirilmiştir. Geliştirilen uygulamalar İş Akışı Yönetim Sistemi'nin bileşenlerini oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT MANAGING BUSINESS PROCESSES USING WORKFLOW MANAGEMENT SYSTEMS ATAKAN, Ferudun MSc in Computer Engineering Supervisor: Prof Dr. Şaban Eren August 2003 In this thesis, controlling and managing business processes with the help of Workflow Management Systems has been studied. Workflow Management Systems are systems that are responsible of designing,, controlling, managing workflows and; assisting to strengthen the interaction and communication between software and information workers. Designer applications are developed in order to define workflow processes and users participating in these workflows. User interface applications are developed in order to provide the interaction between the users and the designed workflows. A reporting interface is developed in order to document the processes accomplished by users. The developed software constitutes the Workflow Management System all together.