Synthesis and characterization of transition metal complexes with sulfur donor ligands (DTC)
Geçiş metallerinin kükürt donorlu (DTC) komplekslerinin sentez ve karakterizasyonu
  1. Tez No: 134651
  2. Yazar: ELİF SUBAŞI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FADİME UĞUR, DR. GRAEME HOGARTH
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Palladyum ditiyokarbamat kompleksleri, palladyum allil kompleksleri, Palladium dithiocarbamate complexes, palladium allyl complexes
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Anorganik Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
vn ÖZET GEÇİŞ METALLERİNİN KÜKÜRT DONORLU (DTC) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZ VE KARAKTERİZASYONU SUBAŞI, Elif Doktora Tezi, Kimya Bölümü Tez Yöneticileri: Prof.Dr.Fadime UĞUR ve Dr.Graeme HOGARTH 2003, 134 sayfa Çeşitli allil gruplan ve ditiyokarbamat ligandlannın, koordine olduğu bir seri, yeni palladyum kompleksleri; [(n3-allil)Pd(S2CNR2)] (allil: 2-metilallil, 1,1,2-trimetilallil, R: Me, Et, °Pr, Bz; allil: siklohegzenil, R: Me, Et) sentezlenmiş ve yapılan elemental analiz, FT-IR, !H-NMR ve FAB-Mass spektrometri yöntemleri ile aydınlatılmıştır. Ayncag [( 3-CH2CMeCH2)Pd (S2CNnPr2)] kompleksinin X-ışını kristal yapısı da açıklanmıştır. Spektroskopik çalışmalar sonucunda, îr-allil grubunun üç karbon atomundan ve iki dişli ditiyokarbamatın, iki kükürt atomundan kelat olarak palladyum atomuna koordinasyonu ile bozulmuş kare düzlem yapı oluşturduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT SYNTHESES AND CHARACTERIZATION OF TRANSITION METAL COMPLEXES WITH SULFUR DONOR LIGANDS (DTC) SUBAŞI, Elif PhD. in Department of Chemistry Supervisors: Prof. Dr. Fadime U?UR and Dr. Graeme HOGARTH 2003, 134 pages A series of new palladium complexes with dithiocarbamate ligands, and various allyl groups, [Oi3-alryl)Pd(S2CNR2)] (allyl: 2-methylailyl, 1,1,2- trimethylallyl, R: Me, Et, nPr, Bz; allyl: cyclohexenyl, R: Me, Et) have been synthesized and characterized by elemental analysis, FT-IR, 1H- NMR and FAB-Mass spectrometry. And also, X-ray crystal structure of [(n3- CH2CMeCH2)Pd(S2CNnPr2)] has been resolved. The spectroscopic studies suggest that the palladium atom is tetra- coordinated with a distorted square-planar geometry of two sulfur atoms of bidentate dithiocarbamate chelate and three carbon atoms of Tt-allyl group.