Kütahya ili Scirus anomalus Güldenstaedt, 1785 (Mammalia:Rodentia)'un ekolojik, biyolojik ve taksonomik özellikleri
Ecological, biological and taxonomical characteristics of Scirus anomalus Güldenstaedt, 1785 (Mammalia:Rodentia) in Kütahya
  1. Tez No: 134838
  2. Yazar: OSMAN TOSUNCUK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET SELÇUK ÖZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Biyoloji, ekoloji, Sciurus anomalus, taksonomi, Biology, ecology, Sciurus anomalus, taxonomy
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
IV KÜTAHYA İLİ SCIURUS ANOMALUS GULDENSTAEDT, 1785 (MAMMALIA: RODENTIA)'UN EKOLOJİK, BİYOLOJİK VE TAKSONOMİK ÖZELLİKLERİ Osman TOSUNCUK Biyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, 2003 Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Ahmet Selçuk ÖZEN ÖZET Bu araştırma, 2001-2003 yıllan arasında Kütahya ili sınırlan içinde toplanan 30 adet Sciurııs anomalus örneğine dayanmaktadır. Bu türe ait ayıncı özellikler, habitat, beslenme, yuva, kürk rengi, baculum ve phallus gibi ekolojik ve biyolojik özellikleri kaydedilmiştir. Bu türün morfometrik verileri istatistiksel olarak değerlendirilerek karşılaştırılmalar yapılmış ve bazı taksonomik özellikler bu çalışmada verilmiştir.
Özet (Çeviri)
V ECOLOGICAL, BIOLOGICAL AND TAXONOMICAL CHARACTERISTICS OF SCIURUS ANOMALUS GULDENSTAEDT, 1785 (MAMMALIA: RODENTIA) IN KÜTAHYA Osman TOSUNCUK Department of Biology Master Thessis, 2003 Supervisor: Assist. Prof. Ahmet Selçuk ÖZEN SUMMARY This study is based on 30 Sciurus anomalus samples collected in Kütahya between 2001-2003 years. Special ecological characters of this species including, habitat, feeding, nesting, fur colour, baculum and phallus, and biological characters were recorded. Morphometric data of this species based on statistical analyzes were compared, and some taxonomic characters were given in this study.