Adana kentinde su içi ve su kıyısı bitki tasarımları
Submerged, floating water plants designs in Adana
- Tez No: 135670
- Danışmanlar: PROF. DR. ERDOĞAN GÜLTEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: su bitkisi, su bitkisi tasarımı _ i, the water plant, the water plant design. II
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ADANA KENTİNDE SU İÇİ VE SU KIYISI BİTKİ TASARIMLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Esra İPEK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN Yıl: 2003, Sayfa: 152 Jüri : Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN Yrd. Doç. Dr. Halil ÇAKAN Yrd. Doç. Dr. Mustafa ATMACA Adana, kuzeyde Seyhan Baraj Gölü ile güneye inildikçe Seyhan Regülatörü, İçgöl ve Regülatör Köprü ile devam eden Akdeniz'e kadar uzanan adeta bir su cennetidir. Yılın büyük bir kısmında sıcak ve nemli bir havanın hakim olduğu Adana' da su içi ve su çevresinin kullanımı uygun bitkisel düzenlemelerden yoksun olduğu için ne yazık ki oldukça yetersiz kalmaktadır. Bu araştırma ile geniş bir su yüzeyine sahip olan böyle bir kentte farklı karakterlere sahip 3 farklı alan üzerinde bitkisel su tasanmlannm çevresiyle uyum oluşturacak şekilde planlanması amaçlanmıştır. Böyle bir çalışma ile yöreye uygun su bitkilerinin de neler olduğunu görmek açısından iyi bir fırsat oluşturmuştur. Çalışma sonucunda araştırma alanlarında örnek bitkisel tasarımlar geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS AN INVESTIGATION ABOUT THE SUBMERGED, FLOATING WATER PLANTS DESINGS IN ADANA Esra İPEK DEPARTMENT OF LANDSCAPE ARCHITECTURE INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof Dr. Erdoğan GÜLTEKİN Year: 2003, Page: 152 Jury : Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN Yrd. Doç. Dr. Halil ÇAKAN Yrd. Doç. Dr. Mustafa ATMACA Adana is almost a water heaven with the lake of Seyhan Dam in the north, Seyhan Regulator coming down the south, continuing with the Inner Lake and the Regulator Bridge and extending to the Mediterranean. In Adana, where a hot damp weather dominates dring a period of year, the use of water and th at environment is unfortunalety inadequate due to the lack of the suitable vegetable organizations. With the investigation the vegetable water desings are aimed to be planned forming a harmony with its environment in such a city wich has a large water surface and on three different areas having different characters. A study like this has formed a good opportunity in the suitable water plants for the area. At the end of this study, example plant desings have been improved in the investigation areas.