Asal alt modüllerin radikalleri
The Radicals of prime submodules
- Tez No: 136027
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞENOL EREN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Çarpımsal modül, asal alt modül, radikal, Multiplication module, prime submodule, radical
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 37
Özet
ASAL ALT MODÜLLERİN RADİKALLERİ ÖZET Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde konunun ele alınışı literatür özeti bölümünde ise konuya temel olan çalışmalar belirtildi. Temel kavramlar bölümünde halka, idealler, modüller ve konu ile ilgili bir takım temel kavramlar verildi. Materyal ve metot bölümünde, asal modül, çarpımsal modül, radikal kavramları incelendi ve konularla ilgili bazı özellikler ispatlandı. Bulgular bölümünde ise asal alt modüllerin radikali ile ilgili ispatlar verilirken öneriler bölümünde ise konu ile ilgili çalışma yapılabilecek alanlar gösterildi.
Özet (Çeviri)
Ill THE RADICALS OF PRIME SUBMODULES ABSTRACT This study consist of five chapter. In the first chapter the study of the subject and in the literature summary chapter the studies which are basic to the subject were determinated. In basic concepts part, modules, rings, ideal and some sort of basic concepts releated to the subject were given. In the material and method chapter the concept of prime modules, multiplication modules and radicals and some properties releated to the subject were prooved. In the inventions chapter, proofs about the radicals of prime submodules and in the offer chapter, the areas in which some studies about the subject can be done were shown.