Kırşehir yer altı sularının içme suyu ihtiyacını giderme yönünden incelenmesi
Investigation of Kırşehir groundwater resources for domestic use
  1. Tez No: 136283
  2. Yazar: OKTAY CEBECİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ PAYİDAR AKGÜNGÖR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kırşehir, yeraltı suyu, içmesuyu ihtiyacı'dır, Kırşehir, groundwater, domestic water requirements. IV
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZET KIRŞEHİR YERALTI SULARININ İÇME SUYU İHTİYACINI GİDERME YÖNÜNDEN İNCELENMESİ CEBECİ, Oktay Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü inşaat Anabili m Dalı, Yüksek Lisans Tezi Danışman : Yrd. Doç. Dr. Ali Payidar Akgüngör Ekim 2003, 78 sayfa Kırşehir içme ve kullanma suyunun büyük kısmını yeraltı sularından ve kaynaklardan karşılamaktadır. Kırşehir'de 2001 yılından beri şehre su verilmekte sıkıntılarla karşılaşılmaktadır. Kırşehir'in yaşadığı bu su sıkıntısından dolayı Kırşehir'in yeraltı su kaynaklan potansiyelini araştırmak için bu çalışma yapıldı. Bu çalışmada Kırşehir'in jeolojik ve hidrojeolojik yapısı hakkında bilgi verildi. Hidrojeolojik yapı Kırşehir geneli için ve Seyfe Havzası için ayrı ayrı ete alındı. Yer altı suları, sığ kuyular, sondaj kuyuları, kaynaklar, aküferler hakkında bilgi verildi. Yeraltı suyunun yıllık emniyetli verimi hesapları ile yeraltı suyu işletmesine uygun sahalar belirtildi.DSİ, Kırşehir Belediyesi, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Organize Sanayi Müdürlüğü ile özel işletmeler tarafından açılan sondaj kuyularına ait log bilgileri ile bu kuyu sularına ait kimyasal analizler çalışmada çizelgeler halinde verildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVESTIGATION OF KIRŞEHİR GROUNDWATER RESOURCES FOR DOMESTIC USE CEBECİ, Oktay Kırıkkale University Graduate School Of Natural and Applied Sciences Deparment of Civil Engineering, M. Sc. Thesis Supervisor : Asst. Prof. Dr. Ali Payidar Akgüngör October 2003, 78 pages Most part of Kirsehir's domestic water requirements and other water needs are supplied from groundwater resources. Since 2001 the city has been experienced for water shortages. Therefore, the objective of this study is to investigate the groundwater resources of the city in order to develop solution strategies. The geologic and hydrogeologic structure of the city was reviewed in the study. Hydrogeologic structure of Kırşehir and Seyfe Basin were studied separately. Groundwater aquifers, pumping and observation wells within the area were examined. mThe study determined the annual safe yield of the city's groundwater and prospective groundwater discharge areas. Log data and chemical analysis reports of various observatory wells obtained from a number of public and private organizations were attached to the thesis.