Bozan (Eskişehir) ağaçlandırma florası
The Flora of Bozan (Eskişehir) afforestation area
  1. Tez No: 136541
  2. Yazar: MEHTAP DOĞAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ATİLA OCAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Bozan ağaçlandırma sahası, Eskişehir, Türkiye, Flora, Bozan afforestation area, Eskişehir, Turkey ^0*?^*.i®
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
IV ÖZET Bu çalışmada Bozan beldesi (Eskişehir) ağaçlandırma sahası florası incelenmiştir. Çalışma alanı Davis' in (1965) Grid sistemine göre B3 karesi sınırları içinde bulunmaktadır. Çalışma alanında 38 familyaya ait 137 cins, 222 tür ve tfiraltı takson tespit edilmiştir. Bunlardan 7 tanesi B3 karesi için yenidir. Alanda 39 endemik takson tespit edilmiş ve endemizm oranı % 17,56' dır. Bölgede taksonların floristik bölgelere göre dağılımında % 25,67 Ir.-Tur. elementleri, % 7,65 ile Akdeniz elementleri ve % 4,50 ile Avrupa Sibirya elementleri izlemektedir. Çalışma alanı vejetasyonunu step vejetasyonu oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, the flora of Bozan (Eskişehir) afforestation area has been studied. Studied field is in the border of B3 square according to Grid system of Davis (1965). 38 families, 137 genera, 222 species and subspecies taxa have been found on the studied field. 7 taxa are records for B3 square. 39 endemic taxa found in the field and the rate of endemism is 17,56 %. In the research field the dispersion of taxa according to floristic areas are 25,67 % Ir.~Tur. Elements, 7,65 % Medit. Elements and 4,50 % Euro-Sib. Elements. Step vegetation is the vegetation of research field.