Karanfil dağları ve Ecemiş vadisinin (Çamardı-Niğde) çiçekli bitki florası
Flora of flowering plants of the Karanfil mountain and Ecemiş valley (Çamardı-Niğde)
  1. Tez No: 136733
  2. Yazar: MUSTAFA YEŞERİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET NURİ YAYINTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Karanfil Dağı, Türkiye 111, Flora, Karanfil Mountain, Türkiye iv
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
ÖZET KARANFİL DAĞLARI VE ECEMİŞ VADİSİNİN (Çamardı-Niğde) ÇİÇEKLİ BİTKİ FLORASI YEŞERİ Mustafa NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS TEZİ BİYOLOJİ ANABİLİM DALI DANIŞMAN : Prof.Dr. Ahmet N. YAYINTAŞ Şubat 2003 Bu araştırma 2000-2002 yıllan arasında C5 karesinde Karanfil Dağı ve Çevresinin florasını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma alanından 61 familya ve 235 cinse ait 985 takson toplanmıştır. Bunların 479'u tür, 71 'i alt tür ve 32'si varyetedir. Toplanan bitkilerin 84'ü ülkemiz için endemiktir(% 17.54). Mevcut türlerin l'i Pteridophyta, 478'i Spermatophyta divisyolarına aittir. 478 türden 6'sı Gymnospermae, 472'si ise Angiospermae'dir. Angiospermae'lerin 418'i Dicotyledones, 60'ü ise Monocotyledones sınıfında yer almaktadır. İçerdikleri tür sayısına göre, alandaki büyük familyalar sırası ile: Asteraceae (Al), Fabaceae (33), Lamiaceae (43), Brassicaceae (43), Caryophyllaceae (32), Boraginaceae (23), Poaceae (18), Liliaceae (22) Tür sayısına göre en büyük cinsler ise; Silene (16), Astragalus fi 5), Veronica (11), Alyssum (10), Ceniaurea (9), Salvia (18), Onosma (8), Euphorbia (6)
Özet (Çeviri)
SUMMARY FLORA OF FLOWERING PLANTS OF THE KARANFİL MOUNTAIN AND ECEMİŞ VALLEY (Çamardı-Niğde) YEŞERİ Mustafa Nİ?DE UNIVERSTY GRADUATE SCOOL OF NATURAL AND APPLIED SCIENCE DEPARTMENT OF BIOLOGY SUPERVISOR : Prof. Dr. Ahmet N. YAYINTAŞ FEBRUARY This research has been carried out to determine of the Karanfil mountain C5 and its vicinity. 61 families, consisting 235 genera and 985 taxa, which contain 479 species, 71 subspecies and 32 variety, have been collected from the region. The number of endemic species to Turkey is 84 (% 17.54). Only one species belong to Pteridophyta and 478 species to Spermatophyta division.6 Gymnospermae subdivision has species and Angiospermae subdivision has 472 species. 60 of the Angiospermae are Monocotyledones and 412 Dicotyledones. The largest families according to their species number in the research area are as follows: Asteraceae (47), Fabaceae (33), Lamiaceae (43), Brassicaceae (43), Caryophyllaceae (32), Boraginaceae (23), Poaceae (18), Liliaceae (22). The largest families according to number species is; Silene (16), Astragalus (15), Veronica (11), Alyssum (10), Centaurea (9), Salvia (8), Onosma (8), Euphorbia (6)