Computer controlled machines
Bilgisayar denetimli makineler
  1. Tez No: 138866
  2. Yazar: AYHAN KARAZEYBEK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YALÇIN ÇEBİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Computer, microcontroller, serial port, remote machine, RF signals, software, Borland C++ and serial port
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ÖZET Bu tezde, elektronik ve bilgisayar mühendislikleri birleştirilmiştir. Uzaktaki bir makine, bilgisayar tarafından kablosuz olarak kontrol edilmiştir. Seri porta bağlanan özel bir devre tesanmlanrmştrr. Bu devre, bilgisayarda çalışmakta olan ve Borland C++ ile hazırlanmış olan program ile haberleşir. Devrenin üzerin bir RF verici vardır ve bilgisayar yzaılımnmdan gelen komuttan havaya verir. Kontrol edilen makine olarak, oyuncak bir araba kullanılmıştır. Bu araç üzerinde bulunan özel olarak bu tez için tasarımlanmış devre ise bilgisayardan gönderilen komutları uygulamaya geçirir. Bu arabanın üzerinde ayrıca telsiz bir kamera bulunmaktadır ve bilgisayara havadan ses ve görüntü yollamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this project, electronic and computer engineerings are combined. A remote machine is controlled by the computer via the serial port A new circuit is designed for the serial port which was connected by the serial port cable. This Circuit communicates with the software on the computer. This software is prepared, using Borland C++. The circuit has a RF transmitter on it It transmits die commands sent by the computer software without using a cable. The remote machine is a toy çar. There is a particular electronic circuit on this toy ear, too. It receives the RF signals sent by the computer side. It decodes the data using a microcontroller. And, then implements the commands sent by the computer. It realizes these tasks by driving motors or the switches Le. it controls the toy car. There is a wireless camera on the toy car, as well. This camera sends the sound and the pictures to the computer. Then we can watch the images on the computer and also hear the sounds of them.