Karanlıkdere vadisi (Şefaatli-Yerköy-Yozgat) florası
Flora of Karanlıkdere valley (Şefaatli-Yerköy-Yozgat)
  1. Tez No: 138944
  2. Yazar: ÜMİT BUDAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İRFAN İLBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Karanlıkdere, Yozgat, Flora, Karanhkdere, Yozgat
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
II KARANLIKDERE VADİSİ (ŞEFAATLİ-YERKÖY-YOZGAT) FLORASI ÖZET Bu çalışma Karanlıkdere Vadisi (Şefaatli- Yerköy- Yozgat) Florasını belirlemek amacıyla yapılmıştır. 2002-2003 yıllan arasında yürütülen bu çalışma sonucu, 1604 bitki örneğinin teşhisi ile 68 familya ve 296 cinse ait 689 tür ve tür altı düzeyde takson tespit edilmiştir. Bunların içerisinde 112 endemik tür bulunmaktadır ve endemizm oranı %16,44'tür. Taksonlann fitocoğrafik bölgelere göre dağılımları ise şöyledir; İran-Turan elementleri 213, Akdeniz elementleri 60, Avrupa-Sibirya elementleri 30 ve diğerleri 3 86 'dır.
Özet (Çeviri)
m FLORA OF KARANLIKDERE (SEFAATLI-YERKOY-YOZGAT) VALLEY ABSTRACT This study was carried out to determine flora of Karanhkdere Valley (Şefaatli- Yerköy- Yozgat) in 2002-2003. In this study, 1604 plant specimens were gathered and 689 taxa belonging to 296 genera and 68 families were determined. In this area, the numbers of endemic species are 112 and endemism rate is 16.44 %. Distribution of the 689 taxa based on the phytogeographical regions are as follow: Irano-Turanian 213, Mediterranean 60, Euro. -Siberian 30 and the others 386.