Oligo-N-2-amino-3-hidroksipridin ve onun Schiff bazı oligomerlerinin optimum reaksiyon şartları ve termal özelliklerinin belirlenmesi
Determination of thermal properties and optimum reaction conditions of oligo-N-2-amino-3-hydroxypyridine and its Schiff base oligomers
- Tez No: 139062
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMET KAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: 2-Amino-3-hidroksîpridin, Oligo 2-Amino-3- hidroksipridin, Oksidatif polikondenzasyon, Sehiff Bazı, 2-Arnino-3-hydroxypyridine, Oligo 2-Amino-3-hydroxypyridine, Oxidative polycondenzation, Schiff Base. II
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
öz NnOri, lınva oksijeni ve IT2O2 ile oligo 2-Amino-3-Hidroksipridin'in ve onun schilT bazı oligomcrlcrinin oksidatif polikondenzasyon reaksiyon şartları 30-90 °C arasında incelendi. 2-Amino-3-Hidroksipridin'in oksidatif polikondenzasyon reaksiyonlarında NaOCl'nin O2 (hava) ve H^CVden daha aktif olduğu; sehiff bazının [(2-bcnzilidenimino)pridin-3-ol] oksidatif polikondenzasyon reaksiyonlarında ise NaOCİ oksitleyicinin, hava oksijeni ve H2(Vden daha aktif olduğu belirlendi. Elde edilen ürünlerin FT-1R, UV-Vis, SEC, 'H-NMR, TG analizleri ile yapı ve özellikleri tayin edildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Oxidative polycondensation reaction conditions between 30-90 °C of oligo 2-Amino -3-hydroxypyridine and its Schiff base oligomers with NaOCl, air oxygen and H2O2 were studied. NaOCl is found to be more active than air oxygen and H2O2 in the oxidative polycondensation reactions of 2-Amino-3-hydroxypyridine. In the oxidative polycondensation reactions of Schiff base, 2-(Benzaldymine)pyridine-3-ol NaOCl is more active than air oxygen and H2O2 in aqueous alkaline medium and their optimum reaction conditions were determined. The structure and properties of products were characterized by IT-IR, UV-Vis, SEC, 'll-NMR, TÜ analyses.