Alternative aneurysm coil detachment system used for endovascular treatment of cerebral aneurysms
Serebral aneurizmaların endovasküler tedavisinde kullanılan alternatif koil ayrım sistemi
  1. Tez No: 139430
  2. Yazar: ÖZGÜR KOCATÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMED ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tıbbi Biyoloji, Medical Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Serebral anevrizma, endovasküler tedavi, ayrılabilir koil, Cerebral aneurysms, endovascular therapy, detachable coil
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Boğaziçi Üniversitesi
  10. Enstitü: Biyo-Medikal Mühendislik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyomedikal Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
SEREBRAL ANEVRİZMALARIN ENDOVASKÜLER TEDAVİSİNDE KULLANILAN ALTERNATİF KOİL AYRIM SİSTEMİ ÖZET Beyin atardamar duvarı içerisinde oluşan anormal şişliklere beyin anevrizmaları denir. Koil embolizasyonu, serebral anevrizmalarda endovasküler tedavi yöntemi olarak kullanılır. Bu tedavi metodunda, anevrizmayı kan dolaşımından ayırmak için boşluğu doldurmakta kullanılan koiller, anevrizma içerisindeki şişlikte kalmak üzere kateterden ayrılmalıdır. Günümüzde, önemli eksiklikleri bulunan bir çok koil aytım sistemi mevcuttur. Bu çalışmada, nitinol ve manyetik görüşler temel alınarak alternatif bir koil ayrım sistemi geliştirilmiştir. Bu nitinol tabanlı yay ayrım sistemi yapılan in vitro testler sonucunda anlık ayrım mekanizmasına sahip, ucuz ve güvenilir bir sistem olduğu saptanmıştır. Bu alternatif yay ayrım sistemi hakkında kesin bir sonuca varabilmek için kateter boyutunun küçültülmesi ve hayvan çalışmalarının yapılması gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
IV ALTERNATIVE ANEURYSM COIL DETACHMENT SYSTEM USED FOR ENDO VASCULAR TREATMENT OF CEREBRAL ANEURYSMS ABSTRACT Coil embolization is an endovascular treatment method for cerebral aneurysms that is an abnormal bulge or blister of an artery wall in the brain. In this treatment method, coils that fill the space of the aneurysm to exclude it from blood circulation must detach from catheter to remain within the bulge of the aneurysms. Today, there are several coil detachment systems that have important deficiencies. In this study, an alternative coil detachment system was developed by considering magnetic-based and nitinol-based approaches. The nitinol based coil detachment system was found reliable, inexpensive and instant detachment mechanism after the in vitro tests. Reducing the size of the catheter and animal studies are required to reach the exact conclusion about this alternative coil detachment system.