A Markovian model on dichotomic attributes of items from a dependent production process
  1. Tez No: 13954
  2. Yazar: OKTAY YAMAN
  3. Danışmanlar: PROF. Z. ŞEYDA DELİGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Markov Chains, Bernoulli process, Binomial distribution, dependence, quality control, lot quality distribution. iii
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
BA?IMU BİR ÜRETİM SÜRECİNDEN GELEN İKİ NİTELİKLİ PARÇALAR ÜZERİNE BİR MARKOV MODELİ ÖZET Bu çalışma, bağımlı bir üretim sürecinden gelen parçaların iki vasfım inceleyen bir Markov modeli sunmaktadır. Bu, temelde, Bernoulli istatistiksel deneyinin bir uzantısıdır, ancak arka arkaya gelen denemelerin birbirinden bağımsız olduğu var sayımı kaldırılmıştır. Bu tezde, G (hatasız ürün) veya B (hatalı ürün) sonuçlarının alınabildiği bir üretim süreci incelenmiş ve birinci modelde ürünün kahpesinin ken disinden bir önceki ürünün kalitesine bağlı olduğu, ikinci modelde ise kendisinden önceki son iki ürünün kalitesine bağlı olduğu düşünülmüştür. Birinci model için önceki çalışmalar incelenmiş ve ikinci model türetilmiştir. Başlangıç sayfalarının sayısı: 6 Sayfa sayısı: 64 Kaynak sayısı: 16 Anahtar sözcüklenlMarkov zincirleri, Bernoulli süreci, Binom dağılımı, bağımlılık, ?\fkalite kontrol, parti kalitesi dağılımı. iv
Özet (Çeviri)
A MARKOVIAN MODEL ON DICHOTOMIC ATTRIBUTES OF ITEMS FROM A DEPENDENT PRODUCTION PROCESS ABSTRACT This study introduces a Markovian model to treat the dichotomic attributes of items coming out of a dependent production process. This is basically an extension of the Bernoulli process where we relax the assumption of independence in successive trials of a Bernoulli type of a statistical experiment. A Bernoulli process can be any experiment having two possible outcomes in each stage with the assumption that the outcomes are independent of each other. In this study, we consider a produc tion process which can have G (conforming item) or B (nonconforming item) out comes, but the outcomes are thought to be dependent on the last one or two out comes. Previously obtained results in the context of quality control are discussed and an extension of dependency to two period case is developed. Number of preliminary pages: 6 Number of pages: 64 Number of references: 16