PWM doğrultucuların incelenmesi ve bir uygulama devresinin gerçekleştirilmesi
Study of PWM rectifiers and realizaton of an application circuit
- Tez No: 139667
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: PWM doğrultucular, Yüksek kaliteli doğrultucu sistemleri vn, PWM rectifiers, high quality rectifier systems vni
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
ÖZET PWM doğrultucular, yapılarına, kontrol çeşitlerine, ve performans parametrelerine göre incelenmiştir. Bu sistemlerin dizaynı ile ilgili hesaplamalar ve kontrol metodlan açıklanmıştır. Sistemler performanslarına göre birbirleri ile kıyaslanmıştır. PWM doğrultuculann; diyotlu ve faz kontrollü doğrultuculardan daha kullanışlı olduğu ispatlanmıştır. Ve bu, uygulama notlan ile desteklenmiştir. PWM doğrultucu dizaynıyla ilgili daha iyi sonuçlar için öneriler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PWM rectifiers are studied by depending on their structure, control type and performance parameters. Calculations and control methods, which are about these systems, are explained. The systems are compared to each other by depending on their performances. It is proved that PWM rectifiers are more useful than diode and phase controlled rectifiers. And this is supported by application notes. For better results on PWM rectifier design some suggestions are given.