Structured analysis and design of the production planning and control function in a manufacturing company
- Tez No: 13967
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ZEYNEP ONAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sistem, Alt-sistem, İş Sistemi, Bilişim Sistemi, Yapısal Yaklaşım, Veri Akış Şeması. -iv, System, Subsystem, Business System, Information System, Structured Approach, Data Flow Diagram. -iii
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
ÖZET BÎR ÜRETİCÎ FİRMANIN ÜRETİM PLANLAMA VE KONTROL FONKSİYONUNUN YAPISAL ANALÎZ VE TASARIMI AKTÜRK. ATÎLLA JEFFREY tŞ î DARES î YÜKSEK L I SANS DERECESİ ŞUBAT, 1991 Bu çalışmada bir Türk üretici firmasının üretim planlama ve kontrol fonksiyonu yapısal bir yaklaşım kullanılarak analiz edilmekte, düzensiz ürün sevkiyatına ve iyileştirilmiş mamulünün üretimine geçişteki gecikmelere neden olan alt sistemler inin yetersizlikleri eksiklikeri saptanmaktadır. Firmanın mevcut üretim planlama ve kontrol fonksiyonunda saptanan bu bulguların giderilebilmesi amacıyla, mantıksal modeli Veri Akış Şemaları yardımıyla gösterilen ve ana alt-sistemler çerçevesinde geliştirilen, yeni bir üretim planlama ve kontrol fonksiyonu önerilmektedir. ön Sayfa Sayısı; 9 Sayfa Sayısı; 154 Kaynak Sayısı; 18 Şekil Sayısı; 2
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STRUCTURED ANALYSIS AND DESIGN OF THE PRODUCTION PLANNING AND CONTROL FUNCTION IN A MANUFACTURING COMPANY AKTÜRK, ATÎLLA JEFFREY MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION FEBRUARY, 1991 In this study, the production planning and control function of a Turkish manufacturing company is analyzed by employing a structured approach, to determine the shortcomings of the company's major subsystems which lead to discontinuous product shipments and impede the manufacturing of the upgraded product. A modified production planning and control function which aims at overcoming the deficiencies of the existing function is described in terms of its major subsystems, and the logical model of the proposed production planning and control function is depicted through Data Flow Diagrams. Number of Preliminary Pages; 9 Number of Pages; 154 Number of References; 18 Number of Figures; 2