Vestiges of tragedy in three modern plays-equus, a view from the bridge, and long days Journey into night
Yunan trajedisinin üç modern oyundaki izleri: Equus, a view from the bridge, and long days Journey into night
  1. Tez No: 140309
  2. Yazar: YASEMİN UZUNEFE YAZGAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÜNAL NORMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: trajedi, Yunan, modern, etik, hamartia, mathos. IV, tragedy, Greek, modern, ethics, hamartia, mathos. m
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
oz YUNAN TRAJEDİSİNİN UÇ MODERN OYUNDAKİ İZLERİ: EQUUS, A VIEW FROM THE BRIDGE, LONG DAY'S JOURNEY INTO NIGHT Uzunefe Yazgan, Yasemin Yüksek Lisans, İngiliz Edebiyatı Programı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ünal Norman Ağustos 2003, 72 sayfa. Bu çalışmada, modern trajedi olarak anılan üç modern oyunun, Equus, A View from the Bridge ve Long Day's Journey into Night'ın, eski Yunan trajedileriyle ortak temalar paylaşıp paylaşmadıkları incelenmiştir. Bu temalar sırasıyla değerler ve çatışma,“hamartia”, ve acı çekerek öğrenmedir. Üç eski Yunan trajedisi Agamemnon, Kral Oedipus ve Medea bu karşılaştırmalı çalışmada kullanılmışlardır. Bu tez, bu temel temaların hem Yunan trajedisinde hem de modern trajedide bulunduğunu savunmayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT VESTIGES OF TRAGEDY IN THREE MODERN PLAYS- EQUUS, A VffiW FROM THE BRIDGE, and LONG DAY'S JOURNEY INTO NIGHT Uzunefe Yazgan, Yasemin MA, Program in English Literature Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ünal Norman August 2003, 72 pages This thesis analyses three modern plays that are identified as modern tragedies, Equus, A View From the Bridge and Long Day's Journey Into the Night, to find out whether they share certain themes with classical Greek tragedies. These themes are namely values and conflict, hamartia and learning through suffering. Three Greek plays, Agamemnon, Oedipus Rex and Medea will be used as foils to conduct this comparative study. The study will aim to support the view that these major themes appear both in ancient Greek and modern tragedies.