State-sponsored terrorism: Case of the Ku Klux klan
Devlet destekli terörizm: Ku Klux klan olayı
- Tez No: 837805
- Danışmanlar: DR. PETRA HAMERLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: State terror ideology, Ku Klux Klan terrorist group, White Race ideology and politics, White Race ideology and community
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: University of Pécs
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışma, devlet destekli terörizmi ve Ku Klux Klan'ın ideolojisini bir vaka çalışması olarak incelemektedir. Terörizm teorisi Roma döneminde ortaya çıkmıştır. 18. yüzyılda, devlet destekli terörizmin ilk izleri, Fransız Devrim Hükümeti'nin eylemlerinde görüldü. Böyle bir milliyetçi hareketin ortaya çıkmasıyla birlikte, Fransız Hükümeti isyanı bastırmak için terör eylemlerine karıştı. Hükümetler, muhalif rejimlere ve onları destekleyenlere karşı kendi otoritelerini korumak için bir takım terör stratejileri yönettiler ve devletin yargı, polis, asker ve diğer resmi kurumlarından destek aldılar. Aynı tarihsel vakaları daha yakın tarihte hâlâ görebiliriz, örneğin: Rusya'da Stalin'in“Büyük Terörü”döneminde, Nazi-Almanya'sında veya daha yakın zamanlarda Ortadoğu'da: Saddam Hüseyin'in herhangi bir ayaklanmayı bastırmak için kimyasal silah kullanması. Ku Klux Klan, Beyaz Amerikalıların Amerika kıtasındaki üstünlüğünü ve hakimiyetini korumak için ortaya çıkan bu tür terör örgütlerinden biridir. Bu terörist grup, Amerika'daki Beyaz Irk ideolojisinden kaynaklanmaktadır. Beyaz Amerikalılar, Amerika'nın fethini ve gelişimini sağladılar, bu yüzden getirilen göçmenlerin üstün bir konum kazanmasını veya Beyaz Amerikalılarla aynı hakları elde etmesini istemediler. Göçmenler geldiklerinde hepsi köleydi ve ten renkleri, dilleri, dinleri ve kültürleri farklıydı. Üstelik Beyaz Amerikalılar için eğitimsiz insanlardı, bu nedenle Afro-Amerikalılar asla Beyaz Amerikalılarla eşit görülemezdi. Sonuç olarak, Ku Klux Klan'ın kurulmasının iki sebebini belirleyebiliriz: ırkçılık ve devletin çıkarları, çünkü sonuçta tüm devletler bu tür terörist gruplar aracılığıyla hakimiyet altındaki bölgeleri kontrol altına almak ve sömürgeleştirmeye devam etmek istiyor.
Özet (Çeviri)
This study examines state-sponsored terrorism and the Ku Klux Klan's ideology as a case study. The theory of terrorism emerged during the Roman Era. In the 18th century, the first traces of vestiges of state-sponsored terrorism were seen in the actions of the French Revolutionary Government. With the emergence of such a nationalist movement, the French Government was involved in terrorist acts to subdue the revolt. Governments managed some terror strategies in order to protect their own authority against opposing regimes and those who supported them and received support from the judiciary, police, military and other official institutions of the state. We can still see the same historical cases in more recent history, for instance: during the Russian era of Stalin's 'Great Terror', Nazi-Germany, or more recently, in the Middle East: Saddam Hussein with his use of chemical weapons in order to quell any uprising. The Ku Klux Klan is one such terrorist organisation which emerged to protect the supremacy and dominance of White Americans on the American continent. This terrorist group is borne out of White Race ideology in America. White Americans supplied the conquest and development of America so they did not want brought-in immigrants to gain the supreme position or acquire the same rights as White Americans. When immigrants came, all of them were slaves and their skin colour, language, religion and culture were different. Morover, for White Americans, they were uneducated people so Afro-Americans could never been seen as equal to White Americans. Consequently, we can identify two reasons for the establishment of the Ku Klux Klan: racism and interests of the state since, after all, all states want to have control over and continue to colonise dominated areas via these kinds of terrorist groups.