The beginnings of Ottoamn-German partnership: Diplomatic and Military Relations between Germany and the Ottoman Empire before the First World War
Osmanlı-Alman ortaklığı başlangıcı: Birinci Dünya Savaşı öncesinde Almanya ve Osmanlı İmparatorluğu arasındaki diplomatik ve askeri ilişkiler
  1. Tez No: 140674
  2. Yazar: EDİP ÖNCÜ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. STANFORD J. SHAW
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Osmanlı İmparatorluğu, Almanya, II. Abdulhamid, II. Wilhelm, Osmanlı-Alman İttifakı, Enver Paşa iv, The Ottoman Empire, Germany, Abdulhamid II, Wilhelm II, Ottoman-German Alliance, Enver Pasha m
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
ÖZET Bu tez Birinci Dünya Savaşı öncesindeki Osmanlı-Alman diplomatik ve askeri ilişkilerinin seyrini ve karakterini incelemektedir. İncelemenin gösterdiği, Almanya ve Osmanlı İmparatorluğu'nun diplomatik ilişkilerinin genelde samimi olmasına rağmen iki devletin de onsekizinci yüzyılda başlayan ilişkilerinde aslmda tamamen kendi politik çıkarlarına göre hareket ettiğidir. Birinci Dünya Savaşı öncesinde çok yakın işbirliği içinde olmaktan uzak olmakla birlikte, iki imparatorluğun savaştaki ittifakı, savaş öncesi yakınlıklarının sonucu olmaktan çok her iki imparatorluğun kendi politik ve askeri amaçlarının doğal bir sonucudur. Bu tez bu bağlam içinde, Bağdat Demiryolu Projesi'ni, Almanya ve Osmanlı İmparatorluğu'na karşı Rus tehdidini, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Alman Askeri Reform Heyetlerini ve imparatorluğun ondokuzuncu yüzyılın sonundaki ve yirminci yüzyılın başındaki politik durumunu da incelemektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT This thesis analyses the course and nature of Ottoman-German diplomatic and military relations before the First World War. It suggests that Germany and the Ottoman Empire acted according to their own political interests since their first interaction at the beginning of the eighteenth century, although their diplomatic relations were mostly cordial. Far from being close collaborative partners before the First World War, the eventual alliance of the two empires during the war was the natural outcome of each empire's own political and military objectives rather than the outcome of their friendship before the war. The thesis also studies the Baghdad Railroad Project, the Russian threat against Germany as well as the Ottomans, the German military reform missions to the army of the Sultan, and the political situation in the Empire in the late nineteenth and early twentieth centuries.