Partial encryption of video for communication and storage
İletişim ve saklama için kısmi video şifrelenmesi
- Tez No: 143314
- Danışmanlar: PROF. DR. FATOŞ TÜNAY YARMAN VURAL, DOÇ. DR. GÖZDE BOZDAĞI AKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Video Şifreleme, MPEG-4, IPMP, Video Encryption, MPEG-4, IPMP
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu çalışmada, video verisinin kısmi şifreleme yoluyla korunması için yeni bir yöntem önerilmiştir. Daha önceki yöntemlerden farklı olarak, şifrelenmiş kısmın boyutu nun kontrolü sağlanmıştır. Bunu sağlayabilmek için kısmi şifrelemeyi kırmak için gereken zamanın basit bir modeli tanımlanmıştır. Şifrelenen kısmın büyüklüğü kısıtı alanda modeli enbüyükleyen bit bütçesi dağıtımı stratejisi bulunmuştur. Çalışma, model parametrelerinin kestirimi için de bir algoritma önermektedir. Algoritma ve şifrelenmiş bit bütçesi dağıtımı stratejisi bir MPEG-4 doğal video kodlayıa/ çözücü üzerinde gerçeklenmiş ve çeşitli imge dizilerindeki bit dağılımı gözlenmiştir. Video şifreleme yönteminin yanı sıra, çalışmada şifreleme yan bügüerinin saklan ması için bir dosya biçimi de tanımlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, a new method is proposed to protect video data through partial en cryption. Unlike previous methods, the bit rate of the encrypted portion can be controlled. In order to accomplish this task, a simple model for the time to break the partial encryption by a chipertext-only attack is defined. Then, the encrypted bit budget distribution strategy maximizing the time subject to the bitrate constraint is found. An algorithm to estimate the model parameters is constructed and it is then implemented over an MPEG-4 natural video codec together with the bit budget distribution strategy. The encoder is tested with various image sequences and the output is analyzed. In addition to the developed video encryption method, a file format is defined to store encryption related side information.