Real time video over IP transmission
İnternet protokolü üzerinden gerçek zamanlı video aktarımı
  1. Tez No: 143353
  2. Yazar: OSMAN ÇINAR EREN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BUYURMAN BAYKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet Protokolü üzerinden Video, Gerçek Zamanlı Taşıma Protokolü, MPEGİ, RFC 2250, Linux, Video over Internet Protocol, Real Time Transport Protocol, MPEG1, RFC 2250, Linux
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
İnternet Protokolü üzerinden ses aktarım sistemleri veri ağlarına entegre olduktan sonraki uğraştıncı şey İnternet Protokolü ağlan üzerinden gerçek zamanlı video aktarımı olmuştur. Gerçek zamanlı uygulamalar için bir gereklilik olan yollanan videoyu zamanlama bilgisi ile ilişkilendirme“Gerçek Zamanlı Taşıma Protokolü (RTP)”adlı protokolle sağlanmaktadır. Bu tezde, İnternet Protokolü üzerinden gerçek zamanlı video aktarımı yapan bir sistem dizayn edildi ve uygulaması gerçekleştirildi. Sistem, daha sonra gömülü bir platforma taşınmıştır. Her ne kadar video ile hem video hem ses kastediliyor olsa da, bu tezde sadece video ile uğraşılmıştır. Uzak son-noktadan alman video, açılıp bir monitör üzerinde gösterilirken aynı anda video bir web kamerası tarafından yakalmp, sıkıştırılıp uzak son- noktaya yollanmaktadır. MPEGİ video sıkıştırma standardı olarak kullamlmıştır. Ağa teslim edilen paketler“RFC 2250 - MPEG1/MPEG2 Kodlanmış Video için Veri Formatı”'na uygun olarak hazırlanmışlardır. Son yıllarda gömülü sistemlerdeki piyasa payı artmış olan Linux, işletim sistemi olarak kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
After the integration of Voice over Internet Protocol (VoIP ) systems into the data networks, the next challenge is the real- time video transmission over IP networks. Associating timing information with the video sent, which is a requirement for real-time applications is provided with a protocol called Real Time Transport Protocol (RTP). In this thesis, a real-time Video over IP (VilP) system has been designed and implemented. The system is then ported to an embedded platform. Although video systems cover both video and audio, only video is dealt with in this thesis. The video is captured by a webcam, compressed, sent to the remote endpoint while the video is received from the remote endpoint, decompressed, and displayed on a monitor, all in real time. MPEG1 is used as the video compression standard. The packets that are passed to the network are prepared according to RFC 2250 - RTP Payload Format for MPEG1/MPEG2 Video.Linux, whose market share in embedded systems has increased in recent years, is the operating system used.