Restoration and revitalization project of İslam Bey House in Kilis
Kilis'teki İslam Bey Konağı'nın restorasyon projesi
  1. Tez No: 143463
  2. Yazar: AYÇA DAĞLIOĞLU
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. FUAT GÖKÇE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Restorasyon, Kilis, Geleneksel konutiar, Restoration and Revitalization, Kilis, Traditional Houses
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 261
Özet
Bu tezin konusu, Kilis'teki İslam Bey Konağının restorasyon projesidir. Kilis'te 19* yüzyıla tarihlenen büyük programlı geleneksel konutfann bir örneği olan bu yapı şehir merkezinde yer almaktadır (Büyükkütah Mahallesi, İslam Bey Sokağı, No: 23,25,27). Bu çalışmanın amacı, yapının gelecek nesillere aktanlmasını sağlayacak restorasyon projesinin hazırlanmasıdır. Bu çalışma kapsamında, yapı ve çevresinin detaylı bir tanımı yapılmakta, tarihi araştırma ve yapını özgün durumunu araştırmak için karşılaştırmalı çalışma ve restitüsyon projesi hazırlanmaktadır. Son olarak, toplanan bu bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda yapının restorasyon projesi hazırlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
The subject of this thesis is islam Bey House in Kilis. It is an example of largely planned traditional houses dating back to 19* century in Kilis. It is located in town centre (Büyükkütah Mahallesi, islam Bey Sokağı, No: 23,25,27). The aim of the study is to prepare a restoration project to transfer islam Bey House to future generations. The uresis includes the detailed description of the present state of the site and the building, historical background of Kilis, comparative study and restitution scheme. Finally, the restoration project including the interventions and a proposal for a new function are prepared according to the evaluation of the information gathered throughout the study