Restoration project for Açıkgil House in Yörük köyü, Safranbolu
Açıkgil Evi'nin restorasyon projesi, Yörük köyü, Safranbolu
  1. Tez No: 143544
  2. Yazar: ÇAĞIN BAŞARAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NAFİA GÜL ASATEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Restorasyon, Geleneksel, Konut, Safranbolu, Restoration, Traditional, Dwelling, Safranbolu
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 229
Özet
Bu tez, Safranbolu Yörük Köyü'ndeki Açıkgil Evi için bir restorasyon projesini içermektedir. Geleneksel bir konut için yapılan bir restorasyon projesi için vazgeçilmez olan belgeleme, tarihi araştırma ve restitüsyon projeleri, yapının özgünlüğü ve zaman içinde, içinde yaşayanların sosyal değişimlerine paralel olarak oluşan evrimiyle ilişkilendirilerek, sistematik olarak oluşturulmuş, ve buna göre restorasyon projesi tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis includes a restoration project for Açıkgil House in Yörük Köyü, Safranbolu. The documentation, historical research, restitution projects, which are indispensible for the restoration of a historic dwelling unit are produced sytematically, with emphasis on the authenticity of the dwelling unit and its evolution in time which has been parallel to the social changes in the life of its inhabitants; then the restoration project was produced.