Restoration project of the Medrese in Düzce (Hereke) village, Seferihisar, İzmir
Düzce (Hereke) köyü Medresesi restorasyon projesi Seferihisar, İzmir
- Tez No: 143545
- Danışmanlar: PROF.DR. AYŞIL YAVUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Restorasyon, Medrese, Düzce(Hereke) Köyü Medresesi iv, Restoration, Medrese, Düzce(Hereke) Village Medrese Hi
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 206
Özet
oz DÜZCE (HEREKE) KÖYÜ MEDRESESİ RESTORASYON PROJESİ SEFERİHİSAR, İZMİR KUL, Fatma Nurşen Yüksek Lisans, Restorasyon Anabilim Dalı, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşıl YAVUZ Haziran 2003, 207 sayfa Bu tezin konusu izmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Düzce (Hereke) köyündeki medresenin restorasyonudur. Köyde medrese ile aynı avlu içinde bir cami ve yaklaşık 200m güneydoğuda bir hamam ve kervansaray olduğu söylenen yapıya ait kalıntılar vardır. Tezin giriş bölümünde medrese kısaca tanıtılmakta, sahip olduğu değerler ortaya konmakta ve çalışmanın amacı belirtilmektedir. Daha sonraki bölümler sırasıyla çalışmanın yöntemi, binanın fiziksel analizi, tarihi araştırma/karşılaştırmalı çalışma ve bunların sonucunda medresenin değerlendirilmesi, elde edilen bilgiler ışığında yapının restitüsyon projesinin hazırlanması ve son olarak bir restorasyon önerisinin hazırlanmasıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESTORATION PROJECT OF THE MEDRESE IN DÜZCE (HEREKE) VILLAGE, SEFERİHİSAR, İZMİR KUL, Fatma Nurşen M.S. in Restoration, Department of Architecture Supervisor: Prof. Dr. Ayşıl YAVUZ June 2003, 207 pages The subject of this thesis is the restoration project of the Medrese in Hereke (Düzce), which is a village of Seferihisar, a sub province of Izmir. Other than the Medrese, there is a mosque in the same courtyard with the Medrese and a bath, as well as the remains of a building called caravanserai at a distance of 200m southeast from the other two. In the introduction, a short description of the building is given and evaluation of the values which the Medrese possess are discussed. The following chapters comprise the methodology of the study, physical analysis of the building, the historical research and the comparative study followed by an evaluation of the Medrese among its contemporaries, restitution based on the information gathered in the previous parts of the study, and proposal for restoration.