Molecular-dynamics investigation of pure metals and metal alloy
Saf metallerin ve metal alaşımların Moleküler-dinamik incelemesi
- Tez No: 143603
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TOMAK
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Moleküler-Dinamik Simülasyonu, Metaller ve Metal Alaşımları, Termal ve Mekanik Özellikler, Sıvı Metaller, Metalik Camlar, Gevşeme Zaman lan, Molecular-Dynamics Simulation, Metals and Metal Alloys, Thermal and Mechanical Properties, Liquid Metals, Metallic Glasses, Relaxation Times
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Au, Ni ve Au-Ni alaşım sisteminin dinamik ve statik özellikleri, Sutton-Chen kuvvet alanı kullanılarak moleküler dinamik (MD) yöntemi ile incelenmiştir. Hesaplamalar, katı, sıvı ve süper-soğutulmuş sıvı yapılarında yapılmıştır. Süper- soğutulmuş yapıda, Auo.eNio.4 alaşımı için, üç farklı soğutma hızında soğutulmuştur, ikili etkileşmelerin zamanla değişimi ve gevşeme zamanları, soğutulmuş yapılar için sonradan hesaplanan dinamik özelliklerdir.
Özet (Çeviri)
The dynamic and static properties of Au, Ni and Au-Ni alloy system are in vestigated by means of Molecular Dynamics using the Sutton-Chen force field. Calculations have been carried out in solid, liquid and super-cooled liquid struc tures. For super-cooled liquid, the eutectic concentration Auo.6Nio.4 is cooled down at three different cooling rates. Surviving pairs and relaxation times are the additional dynamical properties calculated for quenched structures.