Molecular-dynamics investigation of the dynamic properties of Pd and Al metals, and their alloys
Palladyum ve aluminyum metallerinin ve alaşımlarının dinamik özelliklerinin moleküler-dinamik incelemesi
- Tez No: 143653
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TOMAK
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Moleküler-Dinamik modelleme, Alaşımlar, Palladyum, Alu- minyum, Termal ve Mekanik Özellikler, Sıvı Metaller, Dinamik Özellikler, Molecular-Dynamics Simulation, Alloys, Palladium, Aluminum, Ther mal and Mechanical Properties, Liquid Metals, Dynamical properties
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Palladyum (Pd) ve Alüminyum (Al) metallerinin ve Pd-Al metal alaşımının di namik özellikleri, Quantum Sutton-Chen kuvvet alam kullanılarak moleküler di namik (MD) yöntemi ile incelendi. Hesaplamalar, sıvı yapılarında yapıldı. Bu çalışma esas olarak sıvı metaller ve metal alaşımının incelenmesi için yapılmış olmasına rağmen, potansiyel parametrelerinin geçerliliğini göstermek için temel katı özellikleri de çalışıldı. Sonuçlar birbiri ile ve yayınlanmış deneysel, teorik ve modelleme verilerle karşılaştırıldı. Quantum Sutton-Chen parametrelerinin sıvı metaller veya metal alaşımına da uygulanabilirliği tartışıldı. Deneysel olarak çalışılması kolay olmayan, yüksek teknoloji gerektiren özellikler modellenerek in celendi ve palladyumun yüksek sıcaklık tavrı izlendi.
Özet (Çeviri)
The dynamic properties of Palladium (Pd) and Aluminum (Al) metals and their alloys are investigated by means of Molecular Dynamics using the Quantum Sutton-Chen force field in five different concentrations. Calculations have been carried out for liquid structures. Although this study is done for liquid struc tures, basic solid state properties are also investigated to prove the validity of potential parameters. Results are compared with each other and with experi mental, theoretical and simulated results. Liquid state transferability of Quantum Sutton-Chen parameters have been investigated and discussed. High temperature properties, which are not easy to work experimentally, are simulated and high temperature behavior of Pd-Al alloy is investigated.