An activity planning and progress following tool for self-directed distance learning
Kendi-kendine uzaktan eğitim için aktivite planlama ve gelişim izleme aracı
- Tez No: 143697
- Danışmanlar: PROF. DR. NEŞE YALABIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Kendi-kendine öğrenme, uzaktan-eğitim, kendini-planlama, gelişim-izleme, Self-directed learning, distance-education, self-planning, progress- following
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
Bugün, ülke çapına yayılmış yüksek sayıda çalışanı olan birçok kurum, kurum içi eğitimlerinde Kendi-Kendine Uzaktan Öğrenim methodunu kullanmaya çalışmaktadır. Bu nedenle kendi-kendine öğrenme özelliği olan“öğretim Yönetim Sistemleri”ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu tez çalışmasında,“Öğretim Yönetim Sistemleri”nin kendi-kendine uzaktan eğitimde gerekli olan ek bileşenleri için bir literatür taraması yapılmıştır. Sonuç olarak“planlama”,“geribildirim”ve“kaynaklar”özelliklerinin önemi ortaya konmuştur. Çalışmanın devamında bir“Aktivite Planlama ve Gelişim izleme Aracı”geliştirilmiştir. Bu araç daha önce başka bir çalışmada geliştirilmiş olan bir“İçerik Yönetim Aracı”na“Önerilen Çalışma Süreleri”,“Kaynaklar”,“Çalışma Planı”,“Hedefler”ve“Gelişim Raporu”ana modüllerinin eklenmesi ile oluşturulmuş, veritabanı destekli bir yazılım ürünüdür. Bu çalışmanın, Enformatik Enstitüsü tarafından oluşturulmuş bir“öğretim Yönetim Sistemi”olan NET-Class'ı geliştirmeye yönelik ileriki çalışmalara kaynak olması beklenmektedir.
Özet (Çeviri)
Today, many companies with large number of employees who are usually distributed in location all over the country try to use Self-Directed Distance Learning (SDDL) strategy for in-company training. Therefore, the need for“Learning Management Systems (LMS)”with self-learning properties arises. In this thesis study, a literature survey for the additional components of LMS's that are needed for SDDL is conducted. As a result, the importance of“planning”,“feedback”and“resources”properties are revealed. In the continuation of the study, an“Activity Planning and Progress Following Tool (APT)”is developed. This tool is a database-driven software product developed by adding“Recommended Study Time Periods”,“Resources”,“Study Planning”,“User Goals”, and“Progress Report”modules to a "Content Administration Tool (CAT), which was developed before in another study. This work is expected to be a source for the future attempts to improve NET-Class, an LMS developed in Informatics Institute.