Evil in Nietzsche and its reflections in the speeches of George W.Bush and Osama bin Laden after September 11
Nietzsche'de kötü ve bunun George W.Bush ve Osama bin Laden'in 11 Eylül'den sonraki demeçlerindeki yansımaları
- Tez No: 144721
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BANU HELVACIOĞLU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Felsefe, Siyasal Bilimler, Philosophy, Political Science
 - Anahtar Kelimeler: İktidar, Kötü, İtaat Mekanizmaları, İnsanoğlunun Mantığının Yozlaştırılması, Korku, Gerçek Dünya. iv, Power, Evil, Mechanisms of Submission, Corruption of Man's Reason, Fear, Real World. Ill
 - Yıl: 2004
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZET NIETZSCHE'DE KÖTÜ VE BUNUN GEORGE W. BUSH VE OSAMA bin LADEN' İN I ! EYLÜL'DEN SONRAKİ DEMEÇLERİNDEKİ YANSIMALARI Zeynep İnanç M.A., Siyaset Bilimi Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Banu Helvacıoğlu Haziran 2004 Bu tezde Nietzsche'nin kötü ve iktidar kavramlarını kullanarak George W. Bush ve Osama bin Laden'in 11 Eylül olayından sonra verdikleri demeçleri problematize ediyorum. Ana argümanım Nietzsche'ye göre ahlak üzerinden kurgulanmış olan 'gerçek dünya' fikrini problematize etmeye dayanıyor. Kötünün, iyi ve kötü arasında sürekli mücadele gerektiren belirli bir kavramsallaştırılmasına odaklanıyorum. Bush ve Laden ahlaki savaşlarını sonunda birinin kaçınılmaz olarak kazanacağı inancına dayandırıyorlar. Bu tezin argümanı, Nietzsche'nin ışığında bu ahlaki savaşın hiç bir zaman sona ermeyeceğini, çünkü bu savaşın devamının sağlanmasının aynı zamanda iktidar sahiplerinin, Bush ve Laden'in, iktidarlarının da devamını sağladığıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EVIL IN NIETZSCHE AND ITS REFLECTIONS IN THE SPEECHES OF GEORGE W. BUSH AND OSAMA bin LADEN AFTER SEPTEMBER 1 1 Zeynep İnanç M.A., Department of Political Science Supervisor: Associate Prof. Dr. Banu Helvacioglu June 2004 In this thesis I use Nietzsche's conception of evil and power in problematizing George W. Bush and Osama bin Laden' s statements after the September 1 1 event. My main argument is based on Nietzsche's conceptualization of the creation of the idea of the real world. This idea of the real world is founded upon morality. I focus on a specific dimension of the conceptualization of evil which requires an incessant struggle between good and evil. Bush and Laden construct their moral wars against one another with a belief that one of them will eventually win. Following Nietzsche's framework, this thesis argues that this moral war is never going to end because this war is not meant to end, as the continuity of the war ensures the continuity of the power holders' power.