Theorems on double large economies and on the integral of Banach space valued correspondences
İkil büyük ekonomiler ve Banach uzayında çok değerli fonksiyonların integrali hakkında savlar
  1. Tez No: 145575
  2. Yazar: ÖZGÜR EVREN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FARHAD HÜSSEİNOV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Sonsuz Boyutlu Ekonomi, Büyük Ekonomi, Çekirdek, Pareto Kümesi, Bochner İntegrali, Çokdeğerli Fonksiyon IV, Infinite Dimensional Economy, Large Economy, Core, Pareto Set, Bochner Integral, Correspondence m
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
ÖZET İKİL BÜYÜK EKONOMİLER VE BANACH UZAYINDA ÇOKDEĞERLİ FONKSİYONLARIN İNTEGRALİ HAKKINDA SAVLAR Özgür Evren İktisat Bölümü Tez Danışmanı: Doç. Dr. Farhad Hüsseinov Eylül 2004 Bu çalışmada bir Banach emtia uzayı ve bir ölçüm tüketici uzayını içeren değişim ekonomilerinin Pareto optimal ve çekirdek dağılımlarını inceliyoruz. Böyle bir E ekonomisinde, bir C koalisyonunun bir dağılımı bloke etmesi durumunda, ölçümü C koalisyonununkine yeterince yakın herhangi bir koalisyonun da bu dağılımı bloke ettiğini gösteriyoruz. Ayrıca, J^nin Pareto kümesinin ve çekirdeğinin tüketici uzayından emtia uzayına tanımlı bütün integrallenebilir fonksiyonlardan oluşan Banach uzayının kapalı altkümeleri olduğunu gösteriyoruz. Emtia uzayı ayrılabilir ise, bu sonucu bir ekonomiler dizisinin belirli bir yakınsaklık biçimini düşünmek suretiyle güçlendiriyoruz. İkil büyük ekonomiler hakkındaki bu savlan elde etmek için Banach uzayında çokdeğerli fonksiyonların integraliyle ilgili çeşitli sonuçlar ispatlıyoruz.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THEOREMS ON DOUBLE LARGE ECONOMIES AND ON THE INTEGRAL OF BANACH SPACE VALUED CORRESPONDENCES Özgür Evren Department of Economics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Farhad Htisseinov September 2004 In this study we analyze Pareto optimal and core allocations of an exchange economy containing a Banach space of commodities and a measure space of traders. We show that in such an economy E, if a coalition C blocks an allocation, then a sufficiently small perturbation of C will also block the allocation. It is also shown that the Pareto set and the core of E are closed subsets of the Banach space of all integrable mappings of the consumer space into the commodity space. Provided that the commodity space of E is separable, we give a strengthening of this result by considering a particular form of convergence of a sequence of economies. To obtain these theorems on double large economies we establish several results related to the integral of B-space valued correspondences.