Topological degree and applications to some non-linear periodic boundary value problems
Topolojik derece teorisi ve bazı lineer olmayan periyodik sınır değer problemlerine uygulanması
- Tez No: 14602
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ALBERT ERKİP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Derece teorisi, periyodik sınır değer problemi, lineer olmayan ve süper lineer. BİLİM DALI KODU 403.06.01. iv, Degree theory, periodic, boundary value problems, nonlinear, su perlinear. SCIENCE KOD. 403.06.01. in
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
ÖZET topolojik derece teorisi VE BAZI LİNEER olmayan PERİYODİK SINIR DE?ER PROBLEMLERİNE UYGULANMASI Mustafa POLAT Yüksek Lisans Tezi, Matematik Bölümü Fen-Edebiyat Fakültesi Tez Yöneticisi: Doçent Dr. Albert Erkip Şubat 1991, 61 sayfa Bu çalışmanın ana hedefi lineer olmayan sınır değer problemlerinin çözümlerinin varlığı konusunda derece teorisi ile elde edilen bazı sonuçların irde lenmesidir. Çalışma iki kısma ayrılmıştır. İlk kısımda Htn de Brouwer derece teorisi, Banach uzayında Leray-Schauder derece teorisi ve son olarak Mawhin'i izleyerek“Coincidence”derece teorisi verilmektedir. ikinci kısımda ise bu teorinin bazı süper-lineer periyodik sınır değer problem lerine uygulanarak çözümün varlığı kanıtlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TOPOLOGICAL DEGREE AND APPLICATIONS TO SOME NON-LINEAR PERIODIC BOUNDARY VALUE PROBLEMS POLAT, Mustafa M.S. in Mathematics, Mathematics Department Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Albert Erkip February 1991, 61 pages This work is a survey whose principal aim is to give a study of some results on the existence of solutions to non-linear boundary value problem through degree theory methods. The work is divided into two parts. In the first part we introduce first the Brouwer degree in IRn then the Leray-Schauder degree on Banach spaces, and finally the so called coincidence degree following Mawhin. In the second part we apply degree theory to obtain existence results for periodic solutions of superlinear differential equations.