The Effect of stiffeners on a plate having two symmetrically located through cracks and finite width under bending
  1. Tez No: 14634
  2. Yazar: HÜSEYİN MÜYESSEROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. O. SELÇUK YAHŞİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Takviyeli Levha, Reissner Levha Teorisi Tekil Integral Denklemi, Gerilme Şiddeti Faktörü, Stiffened plate, Reissner's Plate Theory, Singular Integral Equation, Stress Intensity Factor
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
SONLU GENİŞLİĞE HAİZ EĞİLME MOMENTİNE MARUZ SİMETRİK İKİ ÇATLAĞI OLAN BİR LEVHADA TAKVİYE ŞERİTLERİNİN ETKİSİ MÜYESSEROGLU, Hüseyin Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. 0. Selçuk YAHŞÎ Temmuz 1991, 122 Sayfa, ÖZET Bu çalışmada eğilme momentine maruz, simetrik yerleştirilmiş 2 tam çatlağı olan ve sonlu genişliğe haiz, iki tarafına takviye şeridi yerleştirilmiş levha problemi incelenmiştir. Problem Reissner levha teorisi kullanılarak formüle edilmiştir. Fourier integral transformasyonu teknikleri kullanılarak problem bir tekil integral denklemine indirgenmiştir. Daha sonra bu tekil integral denklemi Gaus-Chebyshev ve Gauss-Jacobi formülleri kullanılarak nümerik olarak çözülmüştür. Takviye şeritlerinin çatlağı durdurmadaki etkisini görebilmek için problemin özel hali olan çatlağın takviye şeridine değdiği durum da ayrıca incelenmiştir. Çatlak ucundaki gerilimlerin asimtotik dağılımları incelenmiştir. Normalize edilmiş I Mod gerilme şiddeti faktörleri hesaplanmış ve tablolar halinde verilmiştir. Poisson oranının, takviye şeridinin ve çatlak geometrisinin gerilme şiddeti üzerindeki etkileri gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
THE EFFECT OF STIFFENERS ON A PLATE HAVING TWO SYMMETRICALLY LOCATED THROUGH CRACKS AND FINITE WIDTH UNDER BENDING MÜYESSEROGLU, Hüseyin Faculty of Engineering Department of Mechanical Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. 0. Selçuk YAHŞİ July 1991, 122 Pages ABSTRACT In this study, the problem of a stiffened plate containing two symmetrically located cracks and subjected to bending is considered. The problem is formulated by using Reissner's plate theory. By using the Fourier integral transform technique, the problem is reduced to one singular integral equation. This singular integral equation is then solved numerically by using Gauss-Chebyshev and Gauss-Jacobi quadrature formulae. The special case of the problem in which the crack tips terminate at the stiffeners is also analyzed in order to assess the crack arrest effectiveness of the stiff ener. The asymptotic stress state near the crack tip terminating at the stiffener is examined and normalized Mode 1 stress intensitiy factors are tabulated. The results also include the effect of mPoisson's ratio, stiffenerss constants and crack geometry on the stress intensity factors