Design and implementation of A PC based test equipment
  1. Tez No: 14652
  2. Yazar: GÖKHAN ALGANATAY
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. METE BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Otomatik Test Cihazı, Bilgisayar Ara Birimi, Bilgisayar Veri Yolları, IBM Uyumlu Bilgisayarlar, Endüstriyel Bilgisayarlar, Automatic Test Equipment, Computer Interfaces, Computer Buses, IBM Compatible Machines, Industrial Computers
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZET PC UYUMLU BİLGİSAYAR BAZLI BİR TEST CİHAZININ TASARIMI VE UYGULANMASI ALGANATAY, Gökhan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh, Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Mete BULUT Temmuz 1991, 90 sayfa Bu çalışmada, elektronik sistemlerin hem tasarım hem de üretiminde kullanılmak üzere IBM PC uyumlu bilgisayar çevresinde donatılmış test cihazı » gerçekleştirilmiştir. Aslında geliştirilme amacı sistem bazındaki testlerde kullanmak olsa da gerçekleştirilen test cihazı gerek kart gerekse entegre devre seviyesindeki sayısal ve analog elektronik elemanların testinde kullanılabilir. Daha önceden gerçekleştirilmiş ECB kart ailesine ait kartların kullanılması ile elektronik alt yapısı kısa sürede tamamlanmıştır. Sistemin donanımı test edilen üniteye hem sayısal, hem de analog sinyallerin uygulanmasına imkan verir. Bu yolla herhangi bir cihazın gerçek çalışma koşulları taklit edilebilir. Test cihazının yazılımı tümüyle menülerden oluşmuş olup Object Professional 1.0 yazılım paketinin kullanılması ile gerçekleştirilmiştir. Böylece Nesne Yönelimli programlama teknikleride test cihazının gerçekleştirilmesi sırasında kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar cihazın oldukça kullanışlı ve herhangi bir türdeki elektronik devrenin testinde yararlanılabilecek türden olduğunu göstermiştir. ııı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A PC BASED TEST EQUIPMENT ALGANATAY, Gökhan M.S. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Assist. Prof.Dr. Mete BULUT July 1991, 90 pages In this study, design and implementation of an IBM PC compatible computer based test equipment is realized for testing electronic systems both in development and production stages. Although its major use is for system level testing, it can also be used for board or chip level testing of both linear and digital electronic equipments. Use of previously developed ECB card family products in the implementation stage reduced the time required to complete the hardware infrastructure. The hardware components of the test equipment allows the appliance of both digital and analog signals to Unit Under Test. Real working conditions of any kind of electronic equipment is simulated for a complete test procedure. Developed software is fully menu driven and realized by use of Object Professional 1.0 which is a library of procedures generated specifically for Turbo Pascal 5.5. Object Oriented Programming (OOP) techniques are also involved in the implementation of the software part. The results prove that the implemented test equipment is highly flexible and applicable to any kind of electronic equipment.