Sense through nonsense reading difficult poetry
Saçma aracılığıyla anlam zor şiirlerin okunması
  1. Tez No: 147614
  2. Yazar: BENGÜ TAŞKESEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MARGARET SÖNMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Zor şiir, şiir dili, semanalitik, Saçma, Difficult poetry, Poetic language, semanalytic, Nonsense. IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu tez modern şiirin okunmasında, gönderimlerden ziyade, dilin sıradışı kullanımından kaynaklanan zorlukları çözümlemekte ve bu zorluklan, Julia Kristeva'nm semanalitik kuramı ile, Melanie Parsons'ın bu kuramı yirminci yüzyıl şiiri ile Saçma edebiyatın bir karşılaştırmasına uygulamasını temel alan kuramsal bir çerçevede sunmaktadır. Daha sonra, G. M. Hopkins, Dylan Thomas ve Edith Sitwell'in eserlerinin özellikleri ve bu şairlerin şiirleri bu kuramsal çerçeve içinde çözümlenmektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyses the difficulties in reading modern poetry that arise out of not the references but the unconventional use of language, and presents them in a theoretical framework based on Julia Kristeva's semanalytic theory and Melanie Parsons's application of it to a comparison of Nonsense literature and twentieth century poetry. Then aspects of the works of G. M. Hopkins, Dylan Thomas and Edith Sitwell are discussed and poems by these poets are analysed within this framework.