The impactof the European Union upon European identity
Avrupa Birliği'nin Avrupa kimliği üzerindeki etkisi
- Tez No: 147630
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NURİ YURDUSEV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Avrupa, Avrupa Birliği, Avrupa Kimliği, Kimlik. iv, Europe, European, European Union, European Identity, Identity. m
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışmada Avrupa kimliği kavramı, Avrupa Birliği (AB) süreci çerçevesinde incelenmektedir. Avrupa kimliğinin yapısının tanımlanması için teorik ve tarihsel yanlan incelenmiştir. AB'ye üye ülke halklarının Avrupa kimliği algılaması ise, Eurobarometre (EB) istatistikleri kullanılarak analiz edilmiştir. EB sonuçlan Avrupa kimliğinin henüz yaygınlaşmadığını ve bu kimliğin elit yapısının hala baskın olduğunu göstermiştir. AB hala siyasi bir gündem ve uluslarüstü siyasi bir birliği oluşturacak ortak bir siyasi kimlikten yoksundur. Tez, Avrupa kimliğinin popülerleşerek geniş bir alana yayılmasının AB için daha fazla siyasi birlik sağlayacağı ve böyle bir birliğin ancak Avrupa' daki güçlü kimlikleri de içeren çoğul bir yapıda gerçekleşebileceğini savunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study examines the making of the European identity concept under the impact of the European Union (EU) project. In order to define the structure of the European identity, theoretical and historical aspects have been scrutinised. Besides, the Eurobarometers (EBs) have been used to analyse the condition of European identity perception among the people of the member countries. The results of the EBs data show that the popularisation of the European identity is limited and the elite character of this identity seems dominant. The EU still lacks its common political identity, which forms a political agenda, and a supranational political identity. This thesis has concluded that the popularisation of the European identity can ensure more political unity for the EU, and this unity can be realised only with a multiple identity perception including current strong identities of the Europe.