Halk müziğine dayalı gitar öğretimi
Guitar teaching depending on folk music
- Tez No: 147715
- Danışmanlar: DR. ÖZER KUTLUK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Gitar, Gitar öğretimi, Türk halk müziği, Gitar metodu, Dörtlü armoni sistemi, Guitar, guitar teaching, Turkish folk music, method of guitar, harmony of quartet system
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 174
Özet
Bu araştırma, Türk halk müziğine dayalı bir gitar öğretim metodunun önemini ortaya koymak ve nasıl olması gerektiğini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada veriler literatür taraması yöntemiyle ve Cumhuriyet Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi ve İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri Müzik Eğitimi Anabilim Dallarında“Bireysel Çalgı- Gitar”derslerini veren öğretim elemanları ile görüşme yolu ile toplanmaya çalışılmıştır.Konuyla ilgili olarak yapılan görüşmede elde edilen sonuçlar tablolar halinde gösterilmiştir. Ayrıca Türk halk müziğine dayalı örnek bir gitar öğretim metodu öneri olarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This search was made to determine how the guitar teaching depends on Turkish folk music. We must bring up the importance of guitar teaching depending on folk music. In this research, information was taken by interviewing the instructors of guitar instrument at education department of music teachers of art schools at Cumhuriyet University, Marmara University, Niğde University, Gazi University, Selçuk University, Ondokuzmayis University and İzzet Baysal University. The results of the interviews about the subject are shown as charts. Moreover a method of guitar teaching depending on Turkish folk music is given as a suggestion.