Yeni ürünlerde başarı faktörleri ve bir uygulama
  1. Tez No: 148146
  2. Yazar: YELİZ İLZE
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MÜGE ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni ürün. vııı, New product. IX
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
ÖZET Yeni ürün geliştirme işletmelerin hayatta kalabilmeleri ve büyüyebilmeleri için çok önemlidir. İşletmelerin artan rekabete, sürekli değişen tüketici istek ve ihtiyaçlarına cevap verebilmeleri ve hızlı teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmesi için yeni ürün geliştirmeleri gerekmektedir. Yeni ürünler işletmelere basan ve rekabet avantajı sağlarlar.Ancak, yeni ürünlerin başarısız olması durumunda, işletme çok büyük zarar görebilir. Bu nedenle bu sürecin çok dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Bu çalışmada yeni ürünlerde başarıyı sağlayan faktörlere ilişkin bir özet verilmiş ve çeşitli firmaların yeni ürünlerindeki başarı faktörlerini belirlemek için yapılan firma görüşmelerinden bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT New product development is very important for firms to live and grow. Firms must develop new products in order to respond to continously changing consumer wants and needs, increasing competition and to follow rapid technological developments. New products provide success and competitive advantage to firms. But if new products are unsuccessful, they cause big harm to firms. Therefore, this process must be followed very carefully. In this study, a summary of factors that drive success in new products is given and the interview conducted with firms in order to see which factors drive success in their new products is mentioned.