Graflar ve zedelenebilirlik ölçümleri
Graphs and vulnerability measures
  1. Tez No: 149571
  2. Yazar: MEHMET KURT
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ALPAY KIRLANGIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Vulnerability, Neighbor Integrity
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
m ÖZET graflarve zedelenebilirlik ölçümler! KURT, Mehmet Yüksek Lisans Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Alpay KIRLANGIÇ Ağustos 2004, 37 sayfa Günümüzde, iletişim ve iletişimi sağlayan ağların 'güvenilirliği' ve 'zedelenebilirliği' gibi kavramlar bir hayli önem taşımaktadır. İletişim ağlarının güvenilirliği veya zedelenebilirliği konusundaki araştırmalarda, graflar bir model olarak ele alınır. Bu tezin, birinci bölümünde bu alanda yapılan çalışmalar incelenmiştir. İkinci bölümde ise bazı graflann double-vertex graflan elde edilmiş ve bu graflann komşu bütünlük değerleri hesaplanmıştır. Üçüncü bölümde ise Floyd- Warshall algoritmasından yola çıkarak bir G grafınm komşu- bütünlük değerini hesaplayan bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Anahtar Sözcükler : Zedelenebilirlik, komşu bütünlük.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT GRAPHS AND VULNERABILITY MEASURES KURT, Mehmet Msc in Mathematics Supervisor :Doç. Dr. Alpay KIRLANGIÇ August 2004, 37 pages Recently, communication, safety and vulnerability of networks are very important concepts. In the researches about safety and vulnerability of networks, graphs are taken as network model. In the first part of our thesis, some studies are presented about these subject. In the second part, double - vertex graphs of some graphs are obtained and their neighbor integrity values are calculated. In the third section, we introduce a computer program, which calculates neighbor interity value for any graph, by using Floyd- Warshall algorithm.