Genelleştirilmiş açık kümeler üzerine
On generalized open sets
  1. Tez No: 149572
  2. Yazar: ASLI GÜLDÜRDEK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OYA BEDRE ÖZBAKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Genelleştirilmiş açık küme, y -açık küme, / -kapalı küme, yerel y -kapalı ve yerel y -regüler küme
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
V ÖZET GENELLEŞTİRİLMİŞ AÇIK KÜMELER ÜZERİNE GÜLDÜRDEK, Ash Yüksek Lisans Tezi Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Oya Bedre Özbakır Bu tez esas olarak alü bölümden oluşur.Birinci bölümde tez konusu tanıtılmış, ikinci bölümde ise tezin daha kolay anlaşılması için baza temel tanımlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde de, y -açık kümeler ve y -kapalı kümeler tanıtılmıştır. Bu kümelerin karakterizasyonları ve özellikleri üzerinde durulmuştur. Dördüncü bölümde, (T3 ) özelliği verilmiş ve y e T3 olması halinde açık kümelerle y -açık kümeler arasındaki ilişki incelenmiştir. Beşinci bölümde y 'nın farklı durumlarında y -açık kümelerin kesişimleri incelenmiştir. Bu kullanılarak bazı temel ve kullanışlı formüller elde edilmiştir. Altıncı bölümde yerel y -kapalı ve yerel y-regüler kümeler tanımlanmış, bazı özellikler ve teoremler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT ON GENERALIZED OPEN SETS GÜLDÜRDEK, Ash Msc. in Mathematics Department Supervisor : Yrd. Doç. Dr. Oya Bedre ÖZBAKIR This thesis essentially consists of six chapters. In the first chapter, the subject of the thesis is introduced; in the second chapter, in order to make easy the reading some basic definitions are given. In the third chapter, y -open sets and /-closed sets are examined. Characterizations and properties of these sets are studied. In the fourth chapter, the property of (r3) is given and the relation between the open sets and y -open stes is examined when y e T3. In the fifth chapter, we examine intersections of y -open sets under different situations of y. By using the intersections we examine some basic and useful formüle. In the sixth chapter locally y -closed and y -regular sets are defined and some properties and theorems are given. Key words : Generalized open set, y -open set, y closed set, local y -closed and y -regular set