Ülkemizdeki kent küçük bahçe parklarının yeterlilikleri ve geliştirme olanakları üzerine bir araştırma
The study on efficiency and development opportunity of urban community garden parks in Türkiye
  1. Tez No: 149595
  2. Yazar: DEVRİM SİBEL BALKAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. BÜLENT ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Kent Küçük Bahçe Parkı, Hobi Bahçesi, Halk Bahçesi, Urban Community Garden Parks, Hobby Garden, Urban Community Garden
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 180
Özet
V ÖZET ÜLKEMİZDEKİ KENT KÜÇÜK BAHÇE PARKLARININ YETERLİLİKLERİ VE GELİŞTİRME OLANAKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA BALKAN, Devrim Sibel Yüksek Lisans Tezi, Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Bülent ÖZKAN Eylül 2004, 158 sayfa Bu çalışmada ülkemiz ve bazı ülkelerdeki kent küçük bahçe parklarının durumu ile ülkemizdeki kent küçük bahçe parklarının yeterlilikleri ve geliştirme olanakları ortaya konulmuştur. Araştırmada kent küçük bahçe parklarının durumunun belirlenmesi amacıyla yerinde incelemeler / gözlemler yapılmış, fotoğraflar çekilmiş ayrıca mevcut plan ve projelerden yararlanılmıştır. Kent küçük bahçe parkları kullamcılanyla anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Ülkemizdeki kent küçük bahçe parklarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi üzerine ileriye yönelik önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT THE STUDY ON EFFICIENCY and DEVELOPMENT OPPORTUNITY of URBAN COMMUNITY GARDEN PARKS in TÜRKİYE BALKAN, Devrim Sibel MSc in Landscape Architecture Supervisor: Prof. Dr. M. Bülent ÖZKAN September 2004, 158 pages In this study Urban Community Garden Parks are evaluated the recent situation in Türkiye and all over the world. Also evaluated opportunity of development in Urban Community Garden Parks. During the research, in the purpose of the situation of Urban Community Garden Parks, carry out the study areas studies in addition plans, projects and photos has been evaluated. The questionnaires have been done with Urban Community Gardeners. Improvement and development of Urban Community Garden Parks of suggestion for the future were made.