Denizli ili tekstil sektöründe ev kaynaklı aile girişimcilerinin iş ve aile yaşamı etkileşimi
Interaction between the business and family lives of home-based family enterepreneurs in textile sector of Denizli province
  1. Tez No: 149812
  2. Yazar: FERAHİ GÜLŞAH DEMİRER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZLEN ÖZGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ev Ekonomisi, Home Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Home-based entrepreneurship, business life, family life, family entrepreneurs
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ev Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi DENİZLİ İLİ TEKSTİL SEKTÖRÜNDE EV KAYNAKLI AİLE GİRİŞİMCİLERİNİN İŞ VE AİLE YAŞAMI ETKİLEŞİMİ Ferahi Gülşah DEMİRER Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Ev Ekonomisi (Aile ve Tüketici Bilimleri) Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Özlen ÖZGEN Bu araştırma, ev kaynaklı aile girişimcilerinin iş ve aile yaşamlarını incelemek amacı ile Denizli'nin Buldan ve Babadağ İlçeleri ile Tavas İlçesi'nin Kızılcabölük Beldesi'nde yapılmıştır. Araştırma verilerinin toplanmasında karşılıklı görüşme tekniğinden yararlanılmıştır. Soru formunun“Kadınlara ve Ailelerine İlişkin Bilgiler”bölümündeki sorular kadınlara (n= 219),“İş ve Aile Yaşamı Etkileşimi”bölümündeki sorular ise hem kadınlara, hem de eşlerine (n=438) yöneltilmiştir. Bulgular, yerleşim yeri ve cinsiyet değişkenleri dikkate alınarak irdelenmiştir. Değişkenlere bağlı istatistiksel farklılığın belirlenebilmesi için X2 analizi uygulanmıştır. 2004, 79 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Ev kaynaklı girişimcilik, iş yaşamı, aile yaşamı, aile girişimciliği.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis INTERACTION BETWEEN THE BUSINESS AND FAMILY LIVES OF HOME-BASED FAMILY ENTEREPRENEURS IN TEXTILE SECTOR OF DENİZLİ PROVINCE Ferahi Gülşah DEMİRER University of Ankara Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Home Economics Supervisor: Prof. Dr. Özlen ÖZGEN This research was carried out in Buldan, Babadağ and Kızılcabölük district of Tavas administratives of Denizli Province, to eXamine the business and family lives of home-based family entrepreneurs. In gathering the data, for this research, interview technique was used. Questions in the section of the questionnaire about“Information about women and their families”were directed to the women (n= 219), questions in section titled“Interaction between the business and family life”were directed both to the women and their husbands (n= 438). The findings were analyzed by taking into consideration the place of settlement and the gender variables.To determine the statistical differences which were dependent on these variables X2 analysis was applied. 2004, 79 page