Malya koyun ırkında süt verimi ve yağ oranının tekrarlanma derecesinin tahmini
Estamation of repeatability of test day milk yield and milk fat rate in malya sheep breed
- Tez No: 149846
 - Danışmanlar: PROF.DR. AYHAN ELİÇİN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Zooloji, Zoology
 - Anahtar Kelimeler: Malya breed, milk yield, milk fat rate, repeatability. 11
 - Yıl: 2004
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Ankara Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 26
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi MALYA KOYUN IRKINDA SÜT VERİMİ VE YAĞ ORANININ TEKRARLANMA DERECESİNİN TAHMİNİ Didem ALP Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilimdab Danışman: Prof.Dr. Ayhan ELİÇİN Bu çalışmada Malya koyun ırkında süt verimi ve sütte yağ oranının tekrarlanma dereceleri tahmin edilmeye çalışılmıştır.Materyal olarak 50 baş Marya koyununda, kontrol sağunlanndaki günlük süt verimi ve bu sütlerden alınan örneklerdeki yağ oranlan kullanılmıştır. Sonuç olarak, süt verimi için hesaplanan tekrarlanma derecesi seleksiyon için yeterli düzeyde yüksek bulunmasına karsın, aynı sonuç sütte yağ oram için elde edilememiştir. (Süt verimi için tahmin edilen yüksek tekrarlanma derecesi r=0.837, sütte yağ oram için ise en yüksek tekrarlanma derecesi r=0.615 olarak bulunmuştur). 2004, 20 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Malya ırkı, süt verimi, yağ oram, tekrarlanma derecesi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis Estamation of Repeatability of Test Day Milk Yield and Milk Fat Rate in Malya Sheep Breed Didem ALP Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Animal Sciences Supervisor: Ayhan ELİÇİN In this study, repeatability of test day milk yield and milk fat rate were estimated in Malya sheep breed. Data were abtained from fifty Malya sheep. Estimated repeatabilities form milk yield and milk fat rate were foud as 0.837 and 0.615 respectively. As a result, it can be cancruded that the repeatability of milk yield was found highly enough for selection, but the repeatability of milk fat rate was not enough. 2003, 20 pages