Fuzzy topolojik uzaylar
Fuzzy topological spaces
- Tez No: 149925
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. METİN AKDAĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fuzzy Küme, Fuzzy Topolojik Uzay, Fuzzy Regüler Uzay, Fuzzy Normal Uzay, fuzzy sets, fuzzy topological spaces, fuzzy regular space, fuzzy normal space
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
İİİ ÖZET Yüksek Lisans Tezi Fuzzy Topolojik Uzaylar Ali ÖZENLİ Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Metin AKDAĞ Dört bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümünde tezde kullandığımız ön bilgiler yer almaktadır. İkinci bölümde fuzzy topolojik uzaylar için ayırma aksiyomları ve diğer bölümlerde kullanacağımız bazı fuzzy küme özellikleri verildi. Üçüncü bölümde fuzzy regüler uzayların zayıf güçlü biçimleri konusunda yapılan çalışmalar derlenmiştir. Son bölümde ise fuzzy topolojik uzaylar normalliği ve zayıf biçimleri derlenmiştir ve tezdeki bütün fuzzy topolojik uzaylar için tablo ile özet verilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV SUMMARY MsC Thesis Fuzzy Topological Spaces Ali ÖZENLİ Cumhuriyet University Graduate School of Natural And Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor : Yrd.Doç.Metin AKDA? This is consist of four chepters. In the first chapter we gave the preliminier informations that used in mis thesis. In the second chapter speration axioms for fuzzy topolocial spaces and some properties of fuzzy sets which used in other chapters have been given. In the third regularity and weak-strong forms of regularity of fuzzy topologicial spaces have been collected. In the last chapter weak forms of normality of fuzzy topolocial spaces have been collected. All types regularity and normality of fuzzy topolocial spaces are tabulated so that can easily be seen and understood.