Diversity of tastes and lifestyles in middle-class living spaces: A case study in Ankara
Orta sınıf yaşam mekanlarında beğeni ve yaşam tarzları çeşitliliği
  1. Tez No: 149998
  2. Yazar: JALE DUMAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. FARUK YALÇIN UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Yaşam mekanları, Yaşam tarzları, Beğeniler, Sosyal sınıflar. iv, Living spaces, Lifestyles, Tastes, Social classes. Ill
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İç Mimarlık Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
ÖZET ORTA SINIF YAŞAM MEKANLARINDA BEĞENİ VE YAŞAM TARZLARI ÇEŞİTLİLİĞİ DUMAN, Jale Yüksek Lisans, îç Mimarlık Bölümü Tez Danışmam: Prof. Dr. Faruk Yalçın UĞURLU Eylül 2004, 103 Sayfa Yaşam mekanları, insanların kendilerini ifade ettikleri tercihlerini, beğenilerini, kişiliklerini yansıttıkları alanlardır. Bunlar insanların kendilerini tanımladıkları sosyal alanlardır ve en çok tüketim ve boş zaman değerlendirme aktivitelerinde ortaya çıkmaktadır. Her insan benzer koşullarda yaşamlarım sürdürse de, hayatlarını birbirlerinden farklı kılan yanlar mutlaka vardır. Bu çalışma bu farklılıkları ve bunların mekansal yansımalarım incelemektedir. Bu çalışmada sınıf kavramı geniş anlamıyla kullanılmakta, kişiler sadece ekonomik durumlarına göre değil, kültürel, eğitimsel sermayeleri ve aile geçmişleri bakımından da ele alınmaktadır. Sonuçta, tez çalışmasında Ankara'da yaşayan farklı orta sınıf kullanıcı profillerine ve farklı mekansal kullanımlara ulaşılmıştır ve yaşam tarzlanndaki ve beğenilerdeki farklılıkların yarattığı mekansal çeşitlilik vurgulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DIVERSITY OF TASTES AND LIFESTYLES IN MIDDLE- CLASS LIVING SPACES: A CASE STUDY IN ANKARA DUMAN, Jale M. S, Department of Interior Architecture Supervisor: Prof. Dr. Faruk Yalçın U?URLU September 2004, 103 pages living spaces are places from which people can reflect their preferences, tastes and even their personalities. These places are social areas in which people identify themselves. These are the places in which people consume and spend their recreation time. Even if everyone lives their life in similar ways there are still some differences between the ways individuals live. This study examines these differences and the projections of these differences in terms of living areas. The term class, is used broadly in this study,including not only economic standards but also cultural, educational aspects,people's social origins, family histories, and traditions. The thesis explores different user profiles within the middle class and a diversity of lifestyles indicated by use of space.