İçinde akış olan deniz deşarj borularının dinamik analizi
Dynamical analysis of marine outfall pipes conveying fluid
  1. Tez No: 150309
  2. Yazar: BOZKURT BURAK ÖZHAN
  3. Danışmanlar: DR. HÜSNÜ ERONAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Pipe conveying fluid, moving boundary conditions, Galerkin's method, pipe vibrations
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
n ÖZET Bu çalışmada akışkan taşıyan, elastik zemin üzerinde ve hareketli olan sınır şartlan bulunan borular üzerinde çalışılmıştır. Hareket denklemi Hamilton prensibi kullanılarak çıkarılmıştır. Sonuç olarak gelen kısmi diferansiyel denklemler Galerkin metodu kullanılarak ayrıştırılmıştır. Sonuçlar Galerkin metodunda, seri için bir ve iki terim kesimle incelenmiştir.Böylelikle sonuçlar olarak bulunur. Nümerik sonuçlarda bunu desteklemektedir. Nümerik sonuçlar bize sistemin rezonans değerlerim göstermektedir. Bu noktalar sistem stabilitesi açısından çok önemlidir. Anahtar Sözcükler : Akışkan taşıyan boru, hareketli sınır şartları, Galerkin metodu, boru titreşimi
Özet (Çeviri)
m ABSTRACT In this study pipes conveying fluid on elastic foundation with moving boundary conditions are studied.The equation of motion is developed using Hamilton's principle. The resulting partial differential equations are discretized using Galerkin's method. One and two series approximation are considered in the Galerkin's method. The one and two term approximations leads to ordinary differential equations, the solution of which is well know. Its solution can be found exactly. Numerical results support it. The numerical results show the resonance points of the system. They are very important for the system stability.