Kidney allocation ranked expert system with CBR techniques
Durum-tabanlı muhakeme teknikleri kullanan organ tahsis etme sıralı uzman sistemi
  1. Tez No: 150447
  2. Yazar: CAN YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. TATYANA YAKHNO
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Organ Tahsis Etme, Uzman Sistem, Durum-Tabanlı Muhakeme, Benzerlik Eşleştirme, Sıralama, Kidney Allocation, Expert System, Case-based Reasoning, Similarity Matching, Ranking
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
IV ÖZET Bu tez durum-tabanlı muhakeme tekniklerini kullanan Organ Tahsis Etme Sıralı Uzman Sistemi (KAFES-CBR)'nin tasarım, uygulama ve değerlendirmesini tanımlar. KAFES-CBR sistemi kolay ve hızlı karar vermeyi gerçekleştirmek için benzerlik eşleştirme fonksiyonlarım önceden basan ile uydurulmuş sonuçlara uygulayarak durum- tabanlı muhakeme tekniklerini kullanır. Durum-tabanlı sonuçlara ek olarak, herbir hasta uzman kişi tarafından belirlenmiş uzaklık değerlerine göre sıralanır. Bu tezin programlama kısmı Windows işletim sistemi üzerinde Java ve MySQL kullanılarak geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT This thesis describes the design, implementation and evaluation of Kidney Allocation Ranked Expert System with Case Base Reasoning techniques (KARES-CBR). The KARES-CBR uses case base reasoning techniques by applying similarity matching functions to previous successfully matched results to make this decision easy and quick. In addition to case base results each patient is ranked according to distance values which are set by an expert. The programming part of this thesis is developed using Java and MySQL on Windows operation system.