İnternet ortamında ürün takip sistemi
Product prosecution system on internet
  1. Tez No: 150522
  2. Yazar: SERKAN BİNGÖL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ALİ OKATAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Mikro Denetleyeci, Internet, fabrika otomasyonu, RS 485, Mikro process, Database, ASP, RS 232-485, Internet
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 25
Özet
Üniversitesi Enstitüsü Ânahilim Dalı Programı Tez Danışmanı Tez Türü ve Tarihi Beykent Üniversitesi Fen Bilimleri Matematik -Bilgisayar Bilgisayar Ağlan Ve Internet tek. Prof. Dr. Ali OKATAN Yüksek Lisans - Temmuz 2004 ÖZET INTERNET ORTAMINDA URUN TAKİP SİSTEMİ Serkan BİNGÖL Günümüzde fiziksel verilerin bilgisayar ortamına alınması ve bu verilerin merkezi bir yerde toplanması önemli çalışma alanlarından biri haline gelmiştir. Fabrikalardaki proses verilerinin bilgisayarlar vasıtası ile kontrol merkezlerinde toplanması, son kullanıcıların bilmesi gereken özellikler veya ürünün hangi aşamalardan geçtiği veya ürüne hangi test değerlerinin uygulandığı gibi verileri Internet ortamında son kullanıcılara sunmak son zamanlarda yapılan çalışmalar içerisinde önemli bir yer almaktadır. İletişim sistemleri ve Internet hizmetlerindeki yeni gelişmeler veri toplama ve veri denetiminde yeni ufuklar açmıştır. Deprem erken uyan ve yer hareketlerini izleme başta olmak üzere; güvenlik sistemleri, Internet izlemeli ve kontrollü ev otomasyonu ve dağınık yapıdaki proses verilerinin merkezi olarak toplanması alanlarında kullanılmaktadır. Bu çalışmada kompakt şalter yapımı sürecinin bilgisayar ortamında izlenmesini sağlayan bir mikro denetleyici tabanlı sistem tasarlanmış ve deneysel olarak gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
University : Beykent University Institute : Institute of Science and Technology Science Programme : Mathematics -Computer Programme : Networking And Internet Teknologies Supervisor : Prof. Ali OKATAN Degree Awarded and Date : Master of science - July 2004 ABSTRACT PRODUCT PROSECUTION SYSTEM ON INTERNET Serkan BİNGÖL Nowadays it becomes an important work area to transfer pyschical datas to the computer database and to collect these datas in a centeral Database. To collect datas about the processes in factory in a central database is important to present the datas like the test values and the product Schedule that are needed to be known by the customers by the help of internet. The development of the information systems and internet help to improve data collection and data control. In this study a mkroproccessor based system is planned and realized which makes it possible to observe the production and test process of Moulded Case Circuit Breakers with computer proggrammes.