Kütahya ili Meles meles Linnaeus, 1758 (Mammalia: Carnivora)'in bazı ekolojik, biyolojik ve taksonomik özelikleri
Ecological, biological and taxonomical characteristics of Meles meles Linnaeus, 1758 (Mammalia: Carnivora) in Kütahya
- Tez No: 150540
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET SELÇUK ÖZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Biyoloji, ekoloji, Kütahya, Meles meles ve taksonomi, Biology, ecology, Kütahya, Meles meles and taxonomy
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 42
Özet
IV KÜTAHYA İLİ MELES MELES LİNNAEUS, 1758 (MAMMALIA: CARNIVORA)'İN BAZI EKOLOJİK, BİYOLOJİK VE TAKSONOMİK ÖZELLİKLERİ İsmaü ULUÇAY Biyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, 2004 Tez Danışmanı: Yrd. Dç. Dr. Ahmet Selçuk ÖZEN ÖZET Bu araştırmada, 2002-2003 yıllan arasında, Kütahya ili şuurları içerisinde toplanan 10 adet Meles meles örneğine dayanmaktadır. Bu türe ait ayırıcı özellikler, habitat, beslenme, yuva, kürk rengi ve baculum gibi bazı ekolojik ve biyolojik özellikleri kaydedilmiştir. Bu türün morfometrik verileri istatiksel olarak değerlendirilerek karşılaştırmalar yapılmış ve bazı taksonomik özellikler bu çalışmada kaydedilmiştir.
Özet (Çeviri)
ECOLOGICAL, BIOLOGICAL AND TAXONOMICAL CHARACTERISTICS OF MELES MELES LINNAEUS, 1758 (MAMMALIA: CARNIVORA) IN KÜTAHYA Ismail ULUÇAY Department of Biology Master Thessis, 2004 Supervisor: Assist. Prof. Ahmet Selçuk ÖZEN SUMMARY This study is based on 10 Meles meles samples collected in the Kütahya province between 2002 and 2003. Diagnostic ecological characters of this species habitat, feeding, nesting, fur colour, baculum and some biological characters were recorded. Morphometric data of this species based on statistical analyzes were compared and some taxonomic characters were given in this study.