Banach uzaylarında bir parametreli yarı gruplar
One - parameter semigroups on banach spaces
  1. Tez No: 150934
  2. Yazar: NİLGÜN KOLAY
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ERDAL COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Banach uzayı, yarı grup, düzgün sürekli yan grup, kuvvetli sürekli yan grup, zayıf sürekli yan grup, resolvent, üreteç, Hille-Yosida Teorem, soyut Cauchy problemi, Banach space, semigrops, uniformly continuous semigroup, strongly continuous semigroups, weakly continuous semigroups, resolvent, generator, Hille-Yosida Teorem, abstract Cauchy problem
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
ÖZET Bilim Uzmanlığı Tezi BANACH UZAYLARINDA BİR PARAMETRELİ YARI GRUPLAR Nilgün KOLAY Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dak Tez Danışmanı : Prof. Dr. Erdal COŞKUN Aralık 2003, 83 Sayfa Bu tezde Banach uzaylarında bir parametreli kuvvetli sürekli yan gruplar incelenmiştir. Birinci bölümde, Banach uzayı ve bu uzaylar üzerinde temel tanımlar sunulmuştur. İkinci bölümde, bir parametreli kuvvetli sürekli yan grupların özellikleri, üreteçleri ve resolventleri ile Hille-Yoside Teoremi ele alınmıştır. Bu bölümde ayrıca soyut Cauchy problemi (SCP) ve çözümü incelenmiştir. Üçüncü bölümde değişik Banach uzayları üzerinde tanımlı yan gruplara ilişkin örnekler ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.Sc. Thesis ONE-PARAMETER SEMIGROUPS ON BANACH SPACES Nilgün KOLAY Zonguldak Karaelmas Universty Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Thesis Advisor : Prof. Dr. Erdal COŞKUN December 2003, 83 pages In this thesis, strongly continuous one-parameter semigroups on Banach spaces are considered. In the first chapter Banach spaces and some related definitions with this spaces are introduced. In the second chapter the properties of strongly continuous one-parameter semigroups, their generators and resolvends are considered, and the Hile-Yosida teorems are given. In this chapter the abstract Cauchy problem (ACP), and its solution is also studied. In the third chapter examples of semigroups defined on different Banach spaces are examined.