Çayraz kesitindeki (K.Haymana, G.Ankara) küviziyen-lütesiyen sınırının alt bölümündeki bentik foraminiferlerin tanımlaması ve biyostratigrafisi
Foraminferal description and biostratigraphy of the lower part sediments of the cuisian-lutetian boundary in the çayraz section (N.Haymana-S.Ankara)
- Tez No: 151039
- Danışmanlar: PROF.DR. YAVUZ OKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Systematic, Foraminifera (nummulit, assilin, alveolin), middle- late Cuisian, Haymana, Ankara. 11
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ÇAYRAZ KESİTİNDEKİ (K. HAYMANA, G.ANKARA) KÜVÎZÎYEN- LÜTESÎYEN SINIRININ ALT BÖLÜMÜNDEKİ BENTİK FORAMİNİFERLERÎN TANIMLAMASI VE BİYOSTRATİGRAFİSİ Defne ZEYREK Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Yavuz OKAN Haymana- Polatlı havzası Paleojen'de bütün Akdeniz ülkelerini yakından ilgilendiren önemli jeolojik olayların (K/T sınırındaki fosil topluluklanndaki toplu yok olma, Paleosen başındaki karasallaşma ve Neo- Tetis'in kapanması) çok iyi izlendiği bir havzadır. Bu nedenle havzanın litostratigrafi birimleri ve jeolojik özellikleri kısaca verilmiştir. Havzanın kuzey bölümünde yer alan Çayraz kesiti, kronostratigrafik birimlerin tamlığı, kolay erişilebilirliği ve fosil içeriği bakımından Akdeniz ülkeleri için referans kesit niteliğini taşır. Bu çalışmada, Çayraz kesitinin orta-geç Küviziyen seviyelerine ait sedimanlar içinde bulunan nummulit, assilin ve alveolin türlerinin sistematik ve biyostratigrafik çalışması yapılmıştır. 2004, 53 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Sistematik, Foraminifera (nummulit, assilin, alveolin), orta-geç Küviziyen, Haymana, Ankara.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis FORAMINFERAL DESCRIPTION AND BIOSTRATIGRAPY OF THE LOWER PART SEDIMENTS OF THE CUISIAN- LUTETIAN BOUNDARY IN THE ÇAYRAZ SECTION (N. HAYMANA- S.ANKARA) Defiıe ZEYREK Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Geological Engineering Supervisor: Prof. Dr. Yavuz OKAN Haymana- Polatlı basin is where important geological occurences concerning all Mediterranean countries closely (the assembled disappearance of fossil communities in the C/T boundary, the territory in the beginning of Paleocene and closure of Neo- Tethys) can clearly be observed. Thus, the lithostratigraphic units and geologic characteristics have been mentioned shortly. Çayraz section which is located at the north part of the basin, is the reference section status for Mediterranean countries due to its having all chronostratigraphic units, easy access and the fossils content. In this work, systematic and biostratigraphy of nummulit, assilin and alveolin species in the middle- late Cuisian levels of the Çayraz section are studied. 2004,53 pages